$
שווקי חו"ל

ארה"ב: רשות ני"ע דחתה הבקשה של נאסד"ק למסחר באלגו טריידינג

נאסד"ק לא הגיבה לביקורת שהטיחו בה איגוד תעשיית ניירות הערך, לפיה ההנפקה של שרות אלגו טריידינג תהיה לא הוגנת

גיא בן סימון 18:3714.01.13

רשות ניירות ערך של ארה"ב (SEC) דחתה היום (ב') את הבקשה של בורסת נאסד"ק להציע ללקוחות מסחר אלגוריתמי (אלגו טריידינג) שנועד לאפשר להם לבצע פקודות קנייה ומכירה בהתאם להנחיות שנקבעו מראש באופן אוטומטי.

בבקשה שהגישה, נאסד"ק לא סיפקה מענה כיצד להבטיח כי פקודות ה"קנייה" ו"מכירה" יעמדו בחוקי הרשות הנדרשים טרם הזרמתן לשווקים.

 

בהודעה שמסרה רשות ניירות ערך נמסר כי נאסד"ק לא הגיבה בנוסף לביקורת שהטיחו בה איגוד תעשיית ניירות הערך, לפיה ההנפקה של שרות אלגו טריידינג תהיה לא הוגנת בכל הנוגע לתחרות עם אלגוריתמים המסופקים על ידי הברוקרים.

 

אלגו טריידינג, בורסה ניו יורק אלגו טריידינג, בורסה ניו יורק

 

בבסיס האלגו טריידינג עמדת החלפת הסוחר האנושי במחשב רב־עוצמה. זה אוסף בזמן אמת מידע על נתונים כלכליים ופיננסיים, מנתח אותו בשברירי שנייה, מבצע על בסיסו החלטות "קנייה" ו"מכירה" ומוציא אותן לפועל באלפי פקודות בזק לבורסה.

 

הניתוח הממוחשב מבוסס על אלגוריתמים מתמטיים שמפתחות חברות האלגו טריידינג, והם נחשבים לנכס היקר ביותר בענף החשאי. ככל שהאלגוריתם טוב יותר, הוא מנבא בצורה מדויקת יותר וגורף רווחים גבוהים יותר. אלגוריתם "כושל" יכול למחוק בתוך זמן קצר את ההון של החברה.

 

מתנגדי התעשייה טוענים כי חלק מחברות האלגו־טריידינג משלמות לבורסות כדי לקבל נתוני מסחר מאיות שנייה לפני משקיעים אחרים, שמעניקות להן יתרון לא הוגן. מסחר המבוסס על קבלת נתונים מראש נקרא "פלאש טריידינג", וה-SEC אסרה על קיומו. המצדדים במסחר באמצעות מחשבי־על טוענים כי כך גדלים המחזורים וקטנים המרווחים בכל פעולה, לרווחת המשקיעים.

 

לאחרונה חשפה הנהלת הבורסה בתל אביב כי באחד העם, למשל, האלגו טריידינג אחראי ל-71% מהפקודות בשוק המניות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x