ההשקעה החדשה של גייטס: מיליארד דולר בחברת בנייה ודישון מצרית
מייסד מיקרוסופט עומד בראש קבוצת משקיעים אמריקאים בחברת OCI, שתיסחר בקהיר ובאמסטרדם; ההשקעה - אחת הגדולות מאז ההפיכה במצרים ב-2011
- הבנקים במצרים לפני קריסה? מורסי הורה על הגבלת הוצאת המט"ח מהמדינה
- המשקיעים בורחים מהלירה המצרית: פיחות של 2% ביום אחד
- תוכנית האחים המוסלמים במצרים: להזרים 45 מיליארד דולר לתעשייה
חברת OCI מסרה כי במסגרת הסכם ההשקעה תקבל לרשותה את המניות המקומיות והבינלאומיות (GDR) של החברה האם אורסקום, זאת כחלק מהצעה להמרת מניות, שכבר משכה למעלה מ-2 מיליארד דולר בהתחייבויות. כמו כן החברה תעבור מקהיר לאמסטרדם, והמניות שלה ייסחרו בשתי הערים. אורסקום היא החברה הציבורית הגדולה ביותר במצרים.
קבוצת קאסקייד אינווסטמנטס (Cascade Investment) בראשותו של גייטס, ממייסדי מיקרוסופט, מצטרפת לחברות Southeastern Asset Management ו- Davis Selected Advisers שפועלות לסייע להרחבת המימון לפרויקטי תשתיות במצרים וכן למימון פעילויות נוספות. משפחת סוואיריש (Sawiris) וחברת ההשקעות עבראז' מדובאי, שביחד מחזיקות ב-60% מאורסקום, ייקחו חלק בהסכם, וישמרו על האחזקה שלהן.
"העסקה מייצגת תיאבון ממשי של המשקיעים להשקיע במצרים", מסר נאשף סוואיריש, ששימש כמנכ"ל אורסקום ויכהן במועצת המנהלים של OCI. "בניגוד לבעלי מניות מקומיים שעוקבים אחר האירועים על בסיס יומי, משקיעים מתוחכמים מבינים כי להיווצרותה של הדמוקרטיה תהיה השפעה חיובית ארוכת טווח על הכלכלה".
עם זאת, הכלכלה המצרית מתקשה להתאושש מהכאוס שליווה את הדחתו של חוסני מובארק, וההשקעות הזרות הישירות צנחו. הממשלה מנהלת מגעים עם קרן המטבע הבינלאומית להשגת הלוואה בגובה 4.8 מיליארד דולר, שתעזור לבלום את הירידה בעתודות המט"ח. על פי ההערכות הכלכלנים, עבור השנה הפיסקאלית שמסתיימת ביוני 2013, התמ"ג ככל הנראה יתרחב ב-3%. לשם השוואה, בשנה לפני ההפיכה, הכלכלה התרחבה ב-5%.