הדולר איבד 0.4% ל-3.72 שקלים; "הולכים לקראת מלחמת מטבעות בעולם"
היורו נחלש ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.96 שקלים; פריקו: "מלחמת השערים צריכה להשאיר אותנו במצב טוב, אך בנק ישראל ייאלץ להתערב בעתיד הקרוב"
הדולר נחלש היום (ד') ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.72 שקלים, בעוד היורו איבד 0.2% ושערו היציג נקבע על 4.96 שקלים על רקע תוצאות הבחירות לכנסת ה-19.
"אני מניח ששוק המט"ח יקנה עם השמועה ימכור כשיש את הידיעה", אמר ל"כלכליסט" יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות לגבי השפעת תוצאות הבחירות על שוק המט"ח. אי הוודאות הייתה טריגר די טוב לעשות צעד אחורה ולהקטין את האחזקה בשקלים אבל היות ועדיין יש חוסר וודאות, זה טריגר לשמור החזקה במט"ח לפני שחוזרים עם כל הקיטור לשקלים, הסביר.
עם זאת, הסביר פריימן, צריך לזכור שמאוד מושפע ממה שקורה עם הדולר בעולם. "הדולר מתחזק גם מול היורו מול הליש"ט. אני מניח שאנחנו הולכים לקראת שנה שבה מלחמת המטבעות בין מדינות בעולם תתחיל לעלות על הפרק. אנחנו רואים את זה כרגע בהתבטאויות של אנגליה על זה שהליש"ט צריך להיות בשערים יותר תחרותיים. אנחנו שומעים את היפנים הרבה מאוד שהם רוצים לראות את הין הרבה יותר חלש", אמר. כולם מנסים היום לשפר את מצבם על ידי הגדלת הייצוא דרך ביצוע מהלך של פיחותים מהירים, הסביר פריימן.
להערכתו, מלחמת המטבעות הזאת צריכה להשאיר אותנו במצב טוב, אך הוא חושש שניאלץ לראות את בנק ישראל מתערב עוד פעם כבר בעתיד הקרוב כדי למנוע מצב שהשקל יהיה חזק מדי.
"היינו באיזו תרדמת לקראת הבחירות" אומר פריימן, "והדבר החשוב זה תחילת שנה על רקע מלחמת המטבעות בעולם הוא החברות הישראליות, שזה הלב של הצמיחה שלה, חייבות להתכונן קדימה בראיה של לפחות שנה קדימה". כי מי שלא יתכונן היום בראייה של לפחות ארבעה רבעונים קדימה, מזהיר פריימן, עשוי למצוא עצמו בבעיות מאוד קשות כשיתחילו התנודות החריפות בשערי החליפין.
בארה"ב בית הנבחרים בהובלת הרפובליקנים יצביע על הצעת חוק שנועדה להשעות את תקרת החוב בגובה 16.4 טריליון דולר עד ה-19 במאי. אז תקרת החוב תועלה באופן אוטומטי בהתאם לסכום שמשרד האוצר לווה בפועל בשלושת החודשים הללו. בכך שידחו את ההחלטה על תקרת החוב, הרפובליקנים מתכננים להתרכז בדדליינים אחרים שנועדו להעמיק את קיצוץ ההוצאות. בארה"ב בית הנבחרים בהובלת הרפובליקנים יצביע על הצעת חוק שנועדה להשעות את תקרת החוב בגובה 16.4 טריליון דולר עד ה-19 במאי. אז תקרת החוב תועלה באופן אוטומטי בהתאם לסכום שמשרד האוצר לווה בפועל בשלושת החודשים הללו. בכך שידחו את ההחלטה על תקרת החוב, הרפובליקנים מתכננים להתרכז בדדליינים אחרים שנועדו להעמיק את קיצוץ ההוצאות.
הבנק המרכזי ביפן הודיע שלשום כי הוא מתכנן לרכוש אג"ח ללא הגבלה החל משנת 2014. בתוך כך העלה הבנק את יעד האינפלציה ל-2%.