$
השורה התחתונה

קרנות זרות: HSBC מנצחת בקרב הסיכון האירופי

תיאבון המשקיעים להגברת הסיכון והצפי לשיפור המצב הכלכלי תומכים בהשקעה בקרנות High Yield באירופה, כשהקרן של HSBC השיגה את התשואות הגבוהות ביותר

ארז ברית ויוליה ויימן 08:0212.02.13
בטור זה בחרנו להתמקד בשתי קרנות נאמנות המתמחות בהשקעה באג"ח תשואה גבוהה באירופה. ראשונה היא הקרן של פידליטי, שהוקמה ב־2000, נקובה ביורו ורשומה בלוקסמבורג. הקרן משקיעה לפחות 70% מנכסיה באג"ח תשואה גבוהה באירופה.

 

מאז יולי 2002 הקרן מנוהלת על ידי איאן ספרידבורי, שלו יותר מ־23 שנות ניסיון בתחום ההשקעות. נכון לסוף דצמבר 2012, 82% מכספי הקרן הושקעו באג"ח תשואה גבוהה, 8% באג"ח ממשלתיות של ארה"ב, 5% באג"ח חברות בדירוג גבוה, והשאר בני"ע אחרים ומזומן. מבחינת חלוקה מטבעית, 99% מאחזקות הקרן הם ביורו והשאר במטבעות אחרים. האחזקות הגדולות ביותר של הקרן, נכון לסוף 2012, היו באג"ח ממשלות גרמניה ובריטניה, ובחברות בואוטס השקעות (Boats), היידלברג סמנט (Heidelbergcement), ווינד אחזקות ווינד פיננסים (Wind), וימפל תקשורת (Vimple) ו־Cpuk פיננסים, שביחד היוו 16.3% מהתיק.

 

מטה רבובנק בהולנד מטה רבובנק בהולנד צילום: בלומברג

 

הקרן הניבה ב־2012 תשואה של 23.2% לעומת מדד הייחוס שהניב 26.6%. בשלוש השנים האחרונות הניבה הקרן תשואה של 36.7% לעומת המדד שהניב 40.8%.

 

הקרן השנייה היא הקרן של HSBC, שהוקמה באפריל 2003, היא נקובה ביורו ורשומה בלוקסמבורג. הקרן משקיעה בעיקר באג"ח תשואה גבוהה ביורו, אך ייתכנו גם אחזקות של אג"ח בליש"ט ובמטבעות אירופיים אחרים.

 

משנת 2005 הקרן מנוהלת על ידי פיליפה איגיגאבל. נכון לסוף דצמבר 2012, 96% מכספי הקרן הושקעו באג"ח תשואה גבוהה במח"מ קצר ובינוני והשאר במזומן. האחזקות הגדולות ביותר של הקרן בתאריך זה היו בחברות רבובנק (Rabobank), קראון יורו (Crown), זיגו (Ziggo), רקסאם (Rexam), לה־פארז' (Lafarge) ופורטיס (Fortis), שביחד היוו 25.4% מהתיק.

 

הקרן הניבה ב־2012 תשואה של 26.9% לעומת מדד הייחוס שהניב 26.30%. בשלוש השנים האחרונות הניבה הקרן תשואה של 41.8% לעומת המדד שהניב 40.5%.

 

מרבית קרנות הסל העוקבות אחר ביצועי אג"ח תשואה גבוהה אירופיות קיימות משנת 2011 או 2012, כשקרן הסל הוותיקה ביותר היא iShares Markit iBoxx Euro High Yield Bond, שהוקמה בספטמבר 2010 ומנהלת נכסים של 2 מיליארד דולר.

 

קרן הסל הניבה ב־12 החודשים האחרונים תשואה של 23%. מאז הקמתה הניבה קרן הסל תשואה של 22.5%. באותו פרק זמן הניבה הקרן של פידליטי תשואה של 21.2%, והקרן של HSBC הניבה 25.1%.

ארז ברית הוא מנכ"ל בית ההשקעות טנדם קפיטל. יוליה ויימן היא אנליסטית מאקרו לשווקים גלובליים בבית ההשקעות

 

 

הנזילות הגבוהה בשווקים שנוצרה בעקבות הורדת הריביות לרמות שפל ותוכניות הרחבה מוניטרית שונות, גורמת להזרמת כספים לאפיקים המציעים החזרים גבוהים יותר למשקיעים. באותה העת הצפי להתאוששות הצמיחה הכלכלית בעולם מאיץ את התיאבון לסיכון של המשקיעים הגלובליים. כל זה גורם לעלייה משמעותית בביקוש לאג"ח תשואה גבוהה (High Yield), הידועות כאג"ח זבל. ב־2012 הגיעה הנפקת אג"ח זבל קונצרניות לשיא בעקבות הביקוש הגדל, כך שכיום משקיעים המחפשים מרווח נאה בינן לבין אג"ח ממשלתיות נהנים מהיצע גבוה של אג"ח זבל בדירוג גבוה יחסית. שיפור התחזית הכלכלית צפוי להמשיך ולתמוך באג"ח תשואה גבוהה באירופה גם השנה.

 

השורה התחתונה: קרן ה־High Yield האירופית של HSBC הציבה בעקביות ביצועים גבוהים יותר מהקרן של פידליטי, והצליחה להכות את מדד הייחוס שלה ב־2012 ובשלוש השנים האחרונות
בטל שלח
    לכל התגובות
    x