באפט: "ממשיך לרכוש מניות למרות העליות"
לדברי המשקיע המיליארדר על אף שמדד דאו ג'ונס מתקרב לשיא כל הזמנים מניות עדיין זולות יותר מצורות אחרות של השקעה; לדבריו: "ההשקעה המטופשת ביותר היא באג"ח ממשלתיות ארוכות טווח"
המשקיע המיליארדר וורן באפט מאמין כי מניות עדיין זולות יותר מצורות אחרות של השקעה, זאת על אף שמדד דאו ג'ונס מתקרב לשיא של כל הזמנים. בראיון ל-CNBC הדגיש מנכ"ל ברקשייר האת'ווי כי הוא ממשיך לרכוש מניות, אף שהמחיר בעלייה.
"אנחנו רוכשים כעת מניות. אך לא מכיוון שאנחנו מצפים שיעלו. אנחנו קונים מניות כי אנחנו חושבים שאנחנו מרוויחים ערך טוב עבורן". עוד הוסיף כי המניות אמנם "לא זולות כפי שהיו לפני ארבע שנים, אך מקבלים יותר תמורת הכסף" בהשוואה להשקעות אחרות. "לדעתי, ההשקעה המטופשת ביותר היא באג"ח ממשלתיות ארוכות טווח".
באפט חשף כי רכישה פוטנציאלית "הוזכרה" בפניו, ובכוונתו לבחון את הרעיון, אם כי אין עסקה ממשית באופק. "זו תמיד סבירות נמוכה. בין אם מדובר ב-5% או ב-10%, מי יודע? אבל אני מתרגש כשאני שומע על האפשרויות".
בהמשך הראיון הוא שיבח את מנהלי ההשקעות החדשים של ברקשייר, טוד קומבס וטד וסשלר. והכריז לראשונה בפומבי כי בקרוב הם יקבלו מיליארד דולר נוספים לעבוד איתם. באפט אף התבדח וטען כי הם גורמים להחלטות שלו להיראות "גרועות" בהשוואה אליהם. תוספת הכסף תעלה את גודל תיקי ההשקעות שלהם ל-6 מיליארד דולר.
עם זאת, הוא הוסיף כי ככל הנראה לא יעסיק מנהל השקעות נוסף, בין השאר מכיוון שהוא מרוצה מהביצועים של השניים הנוכחיים. "זכינו בלוטו עם שני אלה".
בנוגע לקיצוצים בהוצאות הממשלתיות, שנכנסו בסוף השבוע האחרון לתוקף, טוען באפט כי אינו מוטרד מכך במיוחד, ואינו מאמין כי יובילו להאטה משמעותית בכלכלה האמריקאית. "אנחנו ממשיכים לחוות התאוששות איטית", אמר. "הכלכלה לא המריאה, אך גם לא נבלמה לגמרי". לדבריו, הכלכלה אינה הולכת אחורה "ואיני חושב שהקיצוצים יגרמו לכלכלה ללכת אחורה".
באפט אף מאמין כי הגירעון יופחת. "אנחנו הולכים להפחית את ההוצאות. אנחנו עומדים להעלות את ההכנסות. זה עשוי לקרות בהדרגה וכולם בוודאי יצעקו בכל פעם שזה יקרה. אך הגירעון עומד לרדת. הוא חייב לרדת".
באפט ציין כי הוא חש "הערכה רבה" כלפי יו"ר הבנק הפדראלי בן ברננקי, אולם לדעתו יהיה מעניין לראות מה יקרה כאשר בבנק המרכזי יתחילו לפעול להעלאת הריבית. לטענתו, הריבית בשפל גרמה למחירי המניות לעלות והשווקים העולמיים מחפשים אחר כל סימן להעלאת הריבית. "אני חושב שהבנק הפדראלי ינסה לתת כל מיני סימנים פה ושם. אך בסופו של דבר, ישנם לא מעט אנשים שירצה להיפטר מהרבה נכסים אם הם יחשבו שהפד הולך להדק את המדיניות".