האופטימיות התחלפה בחשש: בורסות אירופה ננעלו בירידות שערים
המשקיעים שאבו בתחילת היום עידוד מהסכם החילוץ עם קפריסין - אך מצב הרוח השתנה לאחר דברי קנצלרית גרמניה ושר האוצר ההולנדי.; דאקס השיל 0.5%, קאק איבד 1.1%
הבורסות באירופה ננעלו בירידות שערים; את האופטימיות שנרשמה בתחילת היום בעקבות הסכם החילוץ לקפריסין ואשר הובילה לעליות שערים בבורסות ביבשת, החליפה פסימיות שנבעה מדברי שר האוצר ההולנדי וקנצלרית גרמניה, כי בכל מקרה שבו בנק ייקלע לקשיים, וכי "משלמי המסים לא צריכים להציל את הבנקים".
מדד פוטסי בבריטניה איבד 0.2%, הדאקס בפרנקפורט השיל 0.5%, והקאק בפריז איבד 1.1%. גם וול סטריט עברה לירידות לאחר דברי הבכירים.
קפריסין הצליחה להתחמק מחדלות פירעון ויציאה חסרת תקדים מגוש היורו, לאחר שנכנעה לדרישות לצמצם את המערכת הבנקאית שלה בתמורה לחילוץ בגובה 10 מיליארד יורו (13 מיליארד דולר). בדרמה שנמשכה עד השעות הקטנות של הלילה, הסכים בסופו של דבר נשיא קפריסין ניקוס אנסטסיאדיס לסגור את הבנק השני בגודלו במדינה, בעקבות הלחץ שהפעילו עליו הנושים בהובלת גרמניה. "זה היה עוד לילה של יום מפרך", הודה אולי רהן הנציב האירופי לעניינים מוניטאריים במסיבת עיתונאים שקיים פני העיתונאים בבריסל, בשעות המוקדמות של היום. "לא עמדו לפנינו פתרונות אופטימליים, רק בחירות קשות".
"זה בהחלט טוב לתיאבון הכללי לסיכונים, ותהיה לכך השפעה חיובית על שוקי הנפט, כך שנראה סנטימנט חיובי בשוקי האנרגיה למשך 24 עד 48 השעות הקרובות", מעריך בן לה ברון מ- OptionsXpress בסידני. עם זאת, יש שמזהירים לא להיתפס לשאננות בעקבות ההסכם עם קפריסין. "עדיין קשה לראות כיצד זה ימנע את ההתפשטות של המשבר", אומר האסטרטג אוון לוקאס מ-IG מרקטס. לדבריו, ההסכם יצר תקדים עבור מדינות אחרות באירופה שעשויות להזדקק לחילוץ. "פירוש הדבר שעוד לא ראינו את הסוף של הבעיות הללו".