$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

פרולור שכרה את ג'פריס לאתר רוכש בשווי של 800 מיליון דולר

ארבע חברות התעניינו ברכישה של חברת הביומד, שמפתחת גרסאות להורמון גדילה: פייזר, נובורטיס, גלקסו־סמית'־קליין וטבע. יו"ר האחרונה, פיליפ פרוסט, מחזיק גם ב־19.8% ממניות פרולור. ג'פריס הוביל גם את הגיוס של פרולור בנאסד"ק בשנה שעברה

גולן חזני 06:5811.04.13

חברת ביומד ישראלית נוספת נמצאת במגעים ראשוניים למכירה. ל"כלכליסט" נודע כי חברת פרולור ביוטק שבראשה עומד יו"ר טבע פיליפ פרוסט שכרה את בנק ההשקעות האמריקאי ג'פריס, במטרה לבחון אפשרויות אסטרטגיות שונות - כולל מכירת החברה - וכן גיבוש אנליזה חיצונית לשווי הכלכלי של כל אחד משלושת מוצריה המובילים. 

עוד נודע ל"כלכליסט" כי ארבע חברות בוחנות את הרכישה של פרולור - פייזר, נוברטיס, גלקסו־סמית'־קליין וטבע הישראלית, וכי המחיר שאליו חותרים בעלי המניות של החברה הוא עד 800 מיליון דולר, למרות שהחברה נסחרת בשווי של 322 מיליון דולר בלבד. זאת, בשל הפוטנציאל הרב במוצר העיקרי שלה - הורמון הגדילה. לאחרונה פורסם כי טבע ניהלה מגעים לרכישת פרוטליקס אולם אלה הופסקו.

 

במאי 2012 הוביל בנק ג'פריס את הגיוס של 37 מיליון דולר לפרולור בנאסד"ק במחיר של 5 דולר למניה - המחיר שבו נסחרת המניה כיום. הפניה לג'פריס כעת נעשתה לאחר שהחברה קיבלה פניות מהחברות הגדולות שהביעו עניין בשיתופי פעולה שונים לגבי הסכמים מסחריים עם פרולור והמוצרים שלה.

 

שוק של 3 מיליארד דולר

 

שוק הורמון הגדילה למבוגרים מגלגל כמיליארד דולר בעולם, ושוק הטיפול בילדים מגלגל כ־2 מיליארד דולר. בעוד ילדים עם מחסור בהורמון מטופלים בו כדי לגבוה, אצל מבוגרים המחסור גורם לתסמיני זקנה, כמו עלייה בסיכון למחלות לב, עלייה ברמות השומן הבטני ובריחת עצם, והחברה מקווה לקבל אישור למוצר ב־2015.

 

פרוסט מחזיק ב־19.8% ממניות פרולור, וד”ר ג’יין הסיאו, לשעבר סגנית יו”ר איווקס שבשליטת פרוסט וכיום סגנית יו”ר חברת אופקו שגם היא בשליטת פרוסט, המחזיקה ב־3.4%. פרוסט מחזיק עוד ב־1.5% ממניות טבע בשווי של 578 מיליון דולר.

 

פרולור עושה שימוש בטכנולוגית ה־CTP המוגנת בפטנט, בעיקר לפיתוח גרסאות ארוכות טווח של תרופות קיימות. מוצר הדגל של החברה הנמצא בשלבים קליניים מתקדמים הוא גרסאות ארוכות טווח של הורמון גדילה אנושי. בנוסף מפתחת החברה גרסאות ארוכות טווח של פקטורים לטיפול בהמופיליה, וגלוקגון לטיפול בסוכרת ובהשמנת יתר, שכולם נמצאים בשלב הפיתוח הפרה קליני.

 

הנכס העיקרי של פרולור הן זכויות פיתוח ומסחור שאותן קיבלה מאוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס שבארה"ב על טכנולוגיית ה־CTP, שבאמצעותה קושרים חלבון קצר ‏(פפטיד‏) לחלבונים תרופתיים קיימים, מייצבים אותם בדם ומאריכים את משך פעילותם, מבלי להגדיל את הנזק שהם גורמים לגוף ומבלי להקטין את הפעילות הביולוגית שלהם.

 

יו"ר פרולור וטבע פיליפ פרוסט. טבע היא בין המתעניינות ברכישה יו"ר פרולור וטבע פיליפ פרוסט. טבע היא בין המתעניינות ברכישה צילום: יובל חן

 

בלעדיות באירופה

 

במרץ האחרון קיבלה פרולור, המנוהלת על ידי שי נוביק, אישור פטנט בארה"ב להורדת רמות שומן באנשים על ידי שימוש בתרופת הורמון הגדילה ארוך הטווח. הפטנט החדש חיזק את תיק הקניין הרוחני של תרופת הורמון הגדילה ארוך הטווח של פרולור, שמתוכננת להיכנס לניסוי קליני שלב 3 בהמשך השנה, לאחר שפרולור השלימה בהצלחה ניסוי שלב 2 בהורמון הגדילה ארוך הטווח שלה בחולים מבוגרים.

 

חודש קודם לכן קיבל הורמון הגדילה ארוך הטווח של פרולור מעמד תרופת יתום באירופה, שמשמעותו היא שחברת הביומד תקבל 10 שנים של בלעדיות בשיווק של תרופות הורמון הגדילה שלה באירופה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x