אפריל בגמל: תשואה ממוצעת של 0.95%, אלטשולר ואקסלנס בראש
שיערוכים לקרנות פרייבט אקוויטי העלו את התשואה של אקסלנס. בתחתית הטבלה: הקופות של אנליסט עם תשואה של 0.55%
קופות הגמל סיפקו באפריל תשואה נאה לעמיתיהן, עם ממוצע ענפי של 0.95% לעומת 0.44% במרץ ודומה לנתון של פברואר. כפי שנחשף אתמול ב"כלכליסט", הקופות של אלטשולר שחם התברגו למקום הראשון עם תשואה של 1.75%, כשלאחר אלטשולר שחם מתברגות קופות הגמל של אקסלנס, שאת השקעותיהן מנהל רונן מטמון, עם תשואה של 1.4%.
- איזה חיסכון פנסיוני יש לך?
- בנקאי ההשקעות המתוגמלים ביותר: בג'יי.פי מורגן
- איך הפסקתי לפחד והתחלתי לחפש את הכסף שלי
על פי הערכות בענף, התשואה הגבוהה הוצגה, בין השאר, על רקע שיערוכים שבוצעו במהלך החודש לקרנות הפרייבט אקוויטי שבהן מושקעות הקופות של אקסלנס. בבית ההשקעות מאמינים בהשקעת חלק מכספי החיסכון בקרנות פרייבט אקוויטי מוכרות בעולם, היודעות, לטענתם, לספק תשואה גבוהה לחוסכים תוך התמחות בשווקים גלובליים, אף על פי שמדובר בעצם בהאצלת יכולות הניהול לגופים מתמחים בתמורה לדמי ניהול נוספים שמשלם העמית.
קופות אלטשולר שחם, שהתברגו כאמור בראש הטבלה, עשו זאת בעיקר בזכות זינוק במחירן של האג"ח הממשלתיות הארוכות, כשבניגוד ליתר המתחרים בענף, באלטשולר שחם מאמינים שנכון להשקיע באג"ח ממשלתיות בישראל במח"מ ארוך יחסית לאור הנחתם כי המשק המקומי והמשק העולמי לא יתאוששו כל כך מהר, ולכן יש סיכוי גבוה יותר דווקא לירידת ריבית ולא לעליית ריבית.
בתחתית הטבלה מתברגות קופות הגמל של אנליסט עם תשואה של 0.55% בלבד. אנליסט דווקא התברג בשליש העליון של טבלת התשואות ברבעון הראשון של 2012, אז השוק המקומי הפגין ביצועים טובים יחסית, אך החולשה של אנליסט היא בחשיפת חסר לחו"ל למול יתר השחקנים. בשנים 2009–2010, כששוק ההון המקומי הפגין ביצועים עודפים, היתה עדנה לאנליסט, אך כעת, כשמחזורי המסחר בשוק המקומי מידלדלים ורוב הגופים מסיטים השקעות לחו"ל - הדבר נמצא בעוכריו.
מתחילת השנה מתמודדת חברת הגמל של אנליסט עם פדיונות של כספים לטובת המתחרים, כשבארבעת החודשים הראשונים של השנה עברו כ־300 מיליון שקל מאנליסט למתחרים.
הקופות הגדולות דוגמת תמר של כלל וגדיש של פסגות רשמו תשואות של כ־0.9%.