בזק רוצה להעלות את דמי הניהול לאלוביץ' ל־5.5 מיליון שקל
החברה זימנה אסיפה לחודש הבא שבה תעלה לאישור את חוזה ההתקשרות החדש בין בזק ליורוקום תקשורת, שבשליטת אלוביץ'. ההסכם החדש כולל תוספת של כמיליון שקל לדמי הניהול
בזק מבקשת להגדיל את דמי הניהול שהיא משלמת ליורוקום תקשורת שבשליטת שאול אלוביץ' מ־1.2 מיליון דולר (4.2 מיליון שקל, נכון להיום) ל־5.5 מיליון שקל. החברה פרסמה היום (ב') דיווח לבורסה שבו היא מודיעה על זימון אסיפת בעלי מניות לחודש הבא. באסיפה תובא לאישור הארכת תקופת ההתקשרות עם יורוקום תקשורת בשלוש שנים נוספות, לאחר שהסכם הניהול והייעוץ הקיים מסתיים בעוד כחודש.
- המחוזי הניח בסיס לפסילת הדיבידנד בבזק
- אלוביץ' מכר מניות חלל ב-36 מיליון שקל; המניה קפצה ב-3.6%
- כשבית המשפט מקבל הצעת ידידות
חוזה ההתקשרות החדש בין בזק ליורוקום תקשורת כולל תגמול של 1.7 מיליון שקל עבור השתתפותם של דירקטורים מטעם יורוקום תקשורת בבזק ובחברות־הבנות שלה. כמו כן, כולל חוזה ההתקשרות תגמול בגובה 3.5 מיליון שקל עבור כהונתו ופעילותו של שאול אלוביץ' כיו"ר דירקטוריון פעיל בבזק ובחברות־הבנות שלה, בהן פלאפון ובזק בינלאומי. אלוביץ' מבצע את תפקידיו בקבוצת בזק ב־70% משרה.
חוזה ההתקשרות הקודם בין בזק ליורוקום תקשורת אושר ב־2010, ובמסגרתו קיבלה, כאמור, החברה שבשליטת אלוביץ' דמי ניהול של 1.2 מיליון דולר. ב־2012 הסתכם התגמול ליורוקום תקשורת ב־4.6 מיליון שקל (לפני מע"מ).
בזק מסבירה את הגדלת התגמול בכך שבעת ההתקשרות הקודמת כיהן שלמה רודב כיו"ר דירקטוריון פעיל, והתמורה שנקבעה בגין שירותי הניהול ליורוקום תקשורת לא כללה את שירותי היו"ר. "עם התמנותו של אלוביץ' ליו"ר פעיל בתחילת 2011 לא ביקשה חברת הניהול הגדלת הסכום באופן שישקף את הגידול המשמעותי והחיסכון בתשומות הזמן שהתקבלו עקב כהונתו של אלוביץ' כיו"ר פעיל", כותבת בזק בדיווח לבורסה.
אלוביץ' הוא בעל השליטה בבזק (בשרשור) מאז 2010 באמצעות החברות בי־קומיוניקיישנס, אינטרנט גולד (קווי זהב) ויורוקום תקשורת. עוד ב־2009, כשהחברה נשלטה על ידי קבוצת אייפקס־סבן־ארקין, אימצה בזק מדיניות חלוקת דיבידנדים אגרסיבית שבמסגרתה היא מחלקת לבעלי המניות 100% מתוך הרווח החצי שנתי.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בנוסף, במרץ 2011 אושרה לבזק על ידי בית המשפט חלוקת דיבידנד מיוחדת של 3 מיליארד שקל מעבר לרווחי החברה. החלוקה המיוחדת מורכבת משש מנות חצי שנתיות שוות של חצי מיליארד שקל כל אחת, כשעד כה חולקו ארבע מנות, החמישית צפויה החודש והשישית - בסוף 2013. באפריל השנה אישרה אסיפת בעלי המניות של בזק חלוקה של 836 מיליון שקל בעבור רווחי 2012 וזאת בנוסף למנה החמישית של החלוקה המיוחדת.
בעל מניות של החברה הגיש בחודש שעבר תביעה נגד אלוביץ' בטענה כי יש לו עניין אישי ביחס לחלוקה הצפויה של דיבידנד שוטף ושלא מרווח. לטענת התובע, לאלוביץ' יש אינטרס ברור, מיידי וחד משמעי בקבלת הדיבידנד כדי לעמוד בפירעון חובותיו הנובעים ממימון רכישת השליטה בבזק, בהם חובות למחזיקי האג"ח של כ־2 מיליארד שקל שאמורים להיפרע בשנים 2015–2019.