קרן מייקל ג'יי פוקס ממשיכה להזרים הון לחברת נוירודרם
תעניק מיליון דולר להאצת הניסויים הקליניים בחולי פרקינסון; קבלת המענק הוא חלק מתוכנית המענקים הקלינית היוקרתית של הקרן ל-2013
קרן מייקל ג'יי פוקס ממשיכה להזרים הון לחברת נוירודרם המפתחת תרופות להחדרה עורית למחלות במערכת העצבים המרכזית.
קראו עוד בכלכליסט:
- נוירודרם גייסה 17 מיליון שקל בהובלת ד"ר יורגן המברכט
- נוירודרם: הצלחה בניסוי בתרופה לפרקינסון
- נוירודרם החלה בניסוי לתרופה חדשה לטיפול בפרקינסון
נוירודרם הודיעה היום (ג') על קבלת מימון נוסף של מיליון דולר מהקרן שמשמשת לחקר מחלת הפרקינסון, ומהווה את הקרן הגדולה בעולם בתחום. מימון זה ישמש להאצת הניסויים הקליניים בחולים. קבלת המענק הוא חלק מתוכנית המענקים הקלינית היוקרתית של הקרן לשנת 2013.
מייקל ג'יי פוקס צילום: אי פי אי
לפני כשלושה חודשים הודיעה נוירודרם על תוצאות חיוביות בניסוי שלב 1 במתנדבים בריאים בתרופה נוספת להחדרה עורית המיועדת לטיפול בחולי פרקינסון. ההחדרה העורית משמעה, עקיפת מערכת העיכול.
ה-ND0612 הינה פורמולה נוזלית חדשה שמכילה לבודופה קרבידופה במתן תת עורי רציף במטרה לאפשר ריכוז קבוע בדם של התרופה. השגת רמות קבועות ויציבות של לבודופה בדם הינה האתגר העיקרי בפיתוח תרופות למחלת הפרקינסון מזה כמה עשורים, לשפר את זמינותה ובכך להפחית הפרעות תנועתיות. תוצאות הניסוי תומכות בהמשך הפיתוח ולפני כשישה שבועות, נוירודרם החלה בגיוס חולים לצורך ביצוע ניסויים קליניים במסגרת שלב 2.
הניסוי הקליני שלב 2 מיועד לבחון את בטיחותה של התרופה ויעילותה בחולי פרקינסון. מטרה נוספת של הניסוי, הינו לבחון את יכולת התרופה לשמור על רמות לבודופה קבועות בדם ושיפור זמינותה הביולוגית. ד"ר עודד ליברמן, מנכ"ל החברה, אמר כי "הבעת האמון יוצאת דופן זו של הקרן, המעניקה זו הפעם השנייה ברציפות מיליון דולר, לתמיכה בהמשך התוכנית הקלינית שלנו, מצביעה על ההבטחה העצומה לחולים. זו הפעם הראשונה שאנו מראים במחקר קליני כי ניתן לשמור על רמות יציבות של לבודופה בדם, הן ביום והן בלילה. ה-ND0612 היא התרופה הראשונה אשר עוקפת את מערכת העיכול ומתערבת ישירות במנגנון המטבולי של הלבודופה. באמצעות היכולת שלה לשמור על רמות יציבות של לבודופה ניתן יהיה, לשפר בצורה משמעותית את הטיפול בחולים".
שוק התרופות למחלת הפרקינסון מוערך כיום ב-3 מיליארד דולר לשנה. מספר גדול של חברות תרופות מובילות מוכרות מוצרים בתחום הטיפול התרופתי בפרקינסון, בכללן גלקסו-סמית-קליין, נוברטיס, בורינגר אינגלהיים, אבוט, טבע ו- UCB. מספר חולי הפרקינסון בעולם מוערך בכ-6 מיליון חולים, מהם, על פי נתוני האגודה האמריקאית לפרקינסון, כ-1.5 מיליון בארה"ב.