"לשרי אריסון יש אינטרס ישיר בעליית מחירי הדירות ובפגיעה בתחרות בשוק הנדל"ן בישראל"
כך לפי עו"ד אסף ברם, המייצג את מחזיקי האג"ח של שיכון ובינוי במכתב לוועדת הכספים של הכנסת. ברם: "כיצד יעלה על הדעת שלבעל שליטה בבנק הגדול במדינה תהיה הזכות לנהל פעילות ריאלית – ואף לשלוט בה – בתחום הדיור?!"
"לבעלת השליטה בבנק הגדול בישראל יש אינטרס ישיר בעליית מחירי הדירות, בפגיעה בתחרות בשוק הנדל"ן בישראל", כך לפי עו"ד אסף ברם, ממשרד ברם, סלוצקי ושות' שפנה לועדת הכספים במכתב בקשה בנוגע לחוק הריכוזיות וההקלות בו בהקשר של אחזקת שליטה צולבת בתאגידים פיננסיים וריאלים.
- חברי הכנסת יחמירו את הנוסח הממשלתי של חוק הריכוזיות
- שרי אריסון לא הצליחה לחמוק מהרדאר של חוק הריכוזיות
- ועדת הכספים החמירה את המלצות הריכוזיות
לדבריו, שליטה מקבילה במוסד פיננסי, כדוגמת בנק ובחברות ריאליות, ע"י אותו גורם, טומנת בחובה ניגוד עניינים מובנה, שכן השיקולים הדומיננטיים בניהולם של שני סוגי העסקים (פיננסי וריאלי) הינם שונים לחלוטין.
"עיון במאזנה של שיכון ובינוי מראה שהיא תלויה בשני פרמטרים – גביית חובות מלקוחות ומחירי הדיור בישראל", כותב ברם. "ירידה במחירי הדיור בישראל – שתועיל לציבור הרחב – היא נגד האינטרס של בעלת השליטה בשיכון ובינוי ובבנק הפועלים. למעשה, לבעלת השליטה יש אינטרס לעודד את עליית מחירי הדיור".
הנזק למשק כתוצאה מהחזקה צולבת מגדיל את הריכוזיות, מדכא תחרות, מקטין צמיחה, עשוי לגרום לניפוח מחירים (בשוק הראלי בו בעל השליטה הפיננסי צד לו) ועוד כהנה וכהנה מרעין בישין. מדובר בעיוות זועק, לא מוסתר, ברור וחמור – לבעל השליטה בבנק הגדול בישראל יש אינטרס ישיר בעליית מחירי הדירות, בפגיעה בתחרות בשוק הנדל"ן בישראל", סיכם העורך דין.