זווית אחרת
מדוע כולם נוטשים את ישראל ועוברים להשקיע בחו"ל?
הפרויקט השבועי של "כלכליסט" ובית ההשקעות אי.בי.אי ממשיך. והשבוע: התשואה העודפת של השקעה בחו"ל, אפילו אם היא מוגבלת לחברות ישראליות בלבד
הפרויקט השבועי של "כלכליסט" ובית ההשקעות אי.בי.אי ממשיך - בכל שבוע נציג פה זווית אחרת ומרעננת להשקעה בשוק ההון. והיום: מדוע עדיף להשקיע בחו"ל גם אם זה רק במניות הישראליות.
"המדד הוירטואלי"
מחוץ לכותלי הבורסה לני"ע בת"א נסחרות עשרות חברות ישראליות: בבורסות ניו יורק, לונדון, מוסקבה ורשה ועוד. לחברות אלו פעילות גלובלית ענפה בתחומי הטכנולוגיה השונים, תרופות ומכשור רפואי, אנרגיה ודלקים, נדל"ן מסחרי או למגורים, הימורים ועוד.
ההבדל ה"מינורי" משפיע מאוד על השורה התחתונה. בנינו מדד וירטואלי המורכב מחברות ישראליות בעלות פעילות חובקת עולם – שאינן רשומות למסחר בבורסה בת"א. ביצועי המדד, הבנוי במנגנון שווי שוק ללא הגבלת משקל, עולים על ביצועי מדד ת"א 100 בשנים האחרונות. מתחילת השנה תשואת המדד עומדת על 15% במונחים דולריים, לעומת תשואה של פחות מ-5% במדד המקומי.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
הפער העצום בין הביצועים כאן ובחו"ל מודגש עוד יותר, על אף שני פרמטרים בעלי תרומה שלילית בחו"ל: החברות צ'ק פוינט ואמדוקס המהוות כ-40% מהמדד הוירטואלי לא מציגות ביצועים מרשימים מתחילת השנה ותרומתן למדד מסתכמת ב-2.3% בלבד. בנוסף סקטור הטכנולוגיה בארה"ב ובעולם, שלמדד הנ"ל הטיה ברורה אליו, אינו הסקטור מבין הסקטורים השונים מתחילת השנה (תשואת חסר של 6.5% לעומת מדד S&P 500) והושפע מאוד מהורדת תחזית ההכנסות של חברות בענף.
בתוך כך נראה שהפיזור עשה את העבודה ועל אף החולשה בטכנולוגיה, השקעה בחו"ל, אפילו מוגבלת לחברות ישראליות נתנה תשואה עודפת.