לקראת הנפקה בבורסה בת"א: ראשי תנובה החלו להיפגש עם חתמים
תנובה מבקשת להנפיק את החברה לפי שווי של כ-8 מיליארד שקל. בין החתמים עימם נפגשה החברה וצפויים להוביל את ההנפקה מצויים לאומי פרטנרס וכלל חיתום
בכירים בתנובה החלו להיפגש לאחרונה עם חתמים לשם בחינת הנפקת החברה בבורסה בתל אביב. מדובר בהנפקה של 20%-30% מהחברה, לפי שווי של כ-8 מיליארד שקל. אם ההנפקה תיעשה לפי שווי שוק זה, יצרנית המזון צפויה להיכנס למדד תל אביב 25 ולהיסחר במקביל לשטראוס ולאסם.
- חקר ביצועים: השבוע של אלשטיין ותנובה
- שנתיים אחרי המחאה: תנובה ושטראוס מוזילות את הקוטג'
- תנובה: ירידה של 22% ברווח הנקי ל-88 מיליון שקל
גורמים בתנובה ציינו היום כי מדובר בשלב מקדמי וכי הנושא טרם עלה לדיון דירקטוריון. בין החתמים עימם נפגשה החברה וצפויים להוביל את ההנפקה מצויים לאומי פרטנרס בראשות ירון בלוך וכלל חיתום. גורמים בשוק ציינו כי בשלב זה אין בכוונת אייפקס לצאת לחלוטין מהשקעתה בחברה בעת ההנפקה.
ההנפקה - אם תבוצע - תאפשר לבעלת המניות הגדולה בתנובה, אייפקס, המחזיקה ב 56% מהחברה, למכור את אחזקותיה ביתר קלות. עם זאת, המהלך צפוי לדלל את חלקם של בעלי המניות הקיימים בתנובה, בהם הקיבוצים. בעבר התנגדו בעלי המניות האחרים ביצרנית המזון למהלך כזה, כאשר מאיר שמיר, המחזיק 20.7% מהחברה באמצעות מבטח שמיר, הציג הערכת שווי של 5 מיליארד שקל.
מתצאות מבטח שמיר עולה כי הכנסות תנובה ברבעון הראשון עלו ב-5.7% והסתכמו ב-1.7 מיליארד שקל, לעומת 1.65 מיליארד שקל בתקפה המקבילה אשתקד. למרות זאת, הרווח הגולמי ברבעון הראשון הסתכם ב-459 מיליון שקל המהווים 26% מהמכירות, לעומת רווח גולמי של 469 מיליון שקל המהווים 28% מהמכירות בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר הירידה מיוחסת לעיכוב בעדכון מחירי מוצרי החלב שבפיקוח. כתוצאה מכך, סיכמה תנובה את הרבעון הראשון של השנה עם ירידה של 22% ברווח הנקי ל-88 מיליון שקל.