עסקה בין ורמוס לפרקליטות: ישלם 500 אלף שקל ולא יוגש כתב אישום
במסגרת ההסדר, בוטלו האישומים שעלו בתיק הדגל של רשות ניירות ערך נגד מנכ"ל פסגות לשעבר, והוא יוכל לשוב ולכהן בתפקיד בגוף מפוקח
לא יוגש כתב אישום כנגד רועי ורמוס, לשעבר מנכ"ל בית ההשקעות פסגות בגין מעורבותו לכאורה בפרשת הרצת ני"ע במסגרת תיק הנוסטרו של פסגות.
הפרקליטות סיכמה הסדר פשרה עם פרקליטיו של ורמוס במסגרתו ישלם כופר של כחצי מיליון שקל, סכום נמוך יחסית להון שצבר ורמוס ולסכום שקיבל בעת שעזב את בית ההשקעות שהסתכם ב-50 מיליון שקל. ורמוס לא יודה בעבירות המיוחסות לו, ולאחר התשלום יוכל לחזור ולכהן כנושא משרה בכירה בגוף מפוקח. במסגרת ההסדר הצהיר ורמוס כי אין לו ולא יהיו לו טענות כנגד הרחקתו בפועל מעיסוק כמנהל בשוק ההון בתקופה זו.
ההסדר מפרט את התשתית העובדתית שמייחסת הפרקליטות לורמוס: הוא היה צד לשיחות בהן תוארה על ידי מנהל מחלקת הברוקרז' של פסגות ניירות ערך, האחראי על ניהול חשבון הנוסטרו של פסגות, פעילות ניירות ערך בחשבון הנוסטרו. על פי עמדת הפרקליטות מאמירות מנהל הנוסטרו עלה חשד לפעילות לא תקינה בחשבון הנוסטרו.
הפרקליטות טוענת כי בהתחשב בתכנים שעלו בשיחות הללו, ובתוקף תפקידו, היה על ורמוס לוודא כי אמירות אלו אינן משקפות פעילות בלתי תקינה של מנהלי הנוסטרו, ומשלא עשה כן פגע בניהול התקין של התאגיד שבראשו.
פרשת פסגות התפוצצה בפברואר 2010. אז חשפה רשות ני"ע כי עצרה שני סוחרים של בית ההשקעות - דוד אדרי ושי בן דוד, בחשד כי השתמשו בחשבון הנוסטרו של בית ההשקעות להרצת ני"ע.
בספטמבר 2010 הודיעה הרשות כי סיימה את החקירה בפרשת פסגות והעבירה את תיק החקירה לפרקלטיות מחוז תל אביב. במרכז החקירה עמד חשד לפעילות תרמיתית באג"ח קונצרניות וממשלתיות שבוצעה כאמור באמצעות חשבון הנוסטרו של פסגות. אלא שממצאי החקירה הצביעו גם על ראיות למעורבותם של ורמוס ושל שי ירון, מנכ"ל פסגות ני"ע באותה תקופה בעבירות שבוצעו לכאורה על ידי אדרי ובן דוד.
בעקבות חשיפת הפרשה, קרן איפקס שסיכמה קודם לכן על רכישת בית ההשקעות מידי קרן יורק זכתה להנחה של 300 מיליון שקל על מחיר הרכישה. יתרה מכך, על רקע לחצים שהפעיל יו"ר רשות ני"ע בזמנו, זוהר גושן, סיכמו נציגי קרן איפקס עם הרשות על תשלום כופר של 150 מיליון שקל שיפטור את מעורבות בית ההשקעות בפרשה, וכן להביא לפיטוריו של ורמוס.
ורמוס טען לכל אורך הדרך כי הוא חף מפשע וכי לא ידע על הפעילויות התרמיתיות לכאורה שביצעו אדרי ובן דוד.
מאז ורמוס הוריד פרופיל ולא חזר לפעילות בשוק ההון המקומי. זאת בזמן שאדרי ובן דוד ממשיכים לפעול בבורסה המקומית כשחקני נוסטרו שסוחרים במאות מיליוני שקלים ומשתתפים בהנפקות ציבוריות.
ככל הנראה הפרקליטות הבינה כי תתקשה להשיג הרשעה בתיק של ורמוס לאור דלות הראיות והקושי להוכיח כוונה הנדרשת בהליך פלילי.
פרשת פסגות התפוצצה לפני שיושם חוק אכיפה מנהלית המאפשר לפתוח בהליך מנהלי בסוגיות הקשורות בני"ע ללא צורך בהוכחת כוונה פלילית. ההסדר הנוכחי הוא מכוח חוק ניירות ערך ובמסגרתו רשאי פרקליט מחוז, על אף קיומן של ראיות לכאורה לביצוע עבירה על ידי חשוד להתקשר עימו בהסדר, ולפיו החשוד ייטול על עצמו אמצעי אכיפה הקבועים בחוק, ובכפוף למילויים, לא יוגש כתב אישום והוא לא יידרש להודות במיוחס לו.
בפרקליטות טוענים כי: "בשים לב להגבלה בפועל בה נשא ורמוס עד עתה, כשנתיים וחצי, העובדה כי ורמוס השלים עם הרחקתו, העובדה כי מדובר בפרשה מורכבת, שהגשת כתב אישום בה תיארך עוד זמן מה, וראייתה של הפרקליטות את נטילת אמצעי האכיפה על ידי ורמוס במסגרת הסדר סגירה בתנאים, ההסדר עונה על האינטרס הציבורי בנסיבות העניין".
על פי הערכות, ורמוס שנחשב למנהל מוערך ביותר צפוי לחזור לשוק ההון בתפקיד בכיר.
עורכי הדין של רועי ורמוס, ניר כהן, אמיר בן ארצי וז׳ק חן, מסרו בתגובה להסדר: ״אנו שמחים שהפרקליטות קיבלה את הטענות שהעלנו בשימוע וקבעה כי אין מקום להגיש כתב אישום נגד רועי ורמוס״.