בורגס: "אין להתעלם מהקשיים הרגולטורים של הבורסה בתל אביב"
מנכ"ל כיל בשיחת הוועידה שקיימה החברה לאחר פרסום התוצאות לרבעון השני של השנה; היום הודיעה החברה כי היא נערכת לרישום כפול של מניותיה בבורסה בינלאומית
- אחרי פירוק קרטל האשלג: מעלות מכניסה את כיל לרשימת מעקב
- אורלקלי צופה ירידה חדה במחירי האשלג; "כיל נהפכה לחברה שבלתי אפשרי להשקיע בה"
- כימיקלים לישראל: ירידה של 23% ברווח הנקי
"כיל היא חברה ישראלית והרישום הכפול איננו מיועד למחיקת כיל מהבורסה הישראלית. יחד עם זאת אין להתעלם מהקשיים הרגולטורים וחוסר היציבות של הבורסה בתל אביב", אמר בורגס.
הנהלת כיל בחרה שלושה תחומי פעילות מרכזיים שמהווים את עיקר האסטרטגיה שאמורה להוביל את החברה לעבר עשור נוסף של צמיחה: התייעלות וחיסכון, פרויקטים מחוללי צמיחה ובניית תשתית ארגונים תומכת צמיחה.
מטרות האסטרטגיה הן צמיחה משמעותית מעבר לממוצעת בשוק, מיקוד הפעילות בשלושה מינרלים עיקריים (פוספט, אשלג וברום) ושלושה שווקי יעד (חקלאות, מזון וחומרים מורכבים), שאיפה לחיסכון מאות מיליוני דולרים מרפורמה תפעולית על פני שלוש השנים הקרובות, גידול הנוכחות הגלובאלית של החברה ואיזון טוב יותר בסל המוצרים ובמקורות הרווח מעבר לאשלג.
תחום נוסף בו מתכננת כיל לערוך שינוי אסטרטגי, הוא שוק ההון. מניית כיל היא המניה הנסחרת ביותר בשוק ההון הישראלי והציבור מחזיק באופן ישיר ועקיף בכ-60% ממניות החברה, בשאר מחזיק עידן עופר (26%) ופוטאש הקנדית (14%). כאמור, כיל הודיעה כי היא נערכת לרישום כפול של מניותיה בבורסה בינלאומית גדולה למטרות מימון באמצעות גיוס חוב וחשיפה למשקיעים זרים, ולשם נקיטת זהירות ביחס להמשך התדרדרות הסביבה העסקית והבורסה בישראל.
משכך, קיימת גם אפשרות שכיל תימחק מהמסחר בת"א במידה ותחליט כי הרגולציה הכרוכה בהמשך רישומה בתל אביב הופכת לבלתי נסבלת עבורה. את מהלך הרישום הכפול תוביל אוסי ססלר, סמנכ"ל קשרי משקיעים בכיל.