הכנ"ר תומך בעמדת אלביט הדמיה: ההסדר אושר כדין
כונס הנכסים הרשמי הגיש את עמדתו לביהמ"ש המחוזי בת"א: "בנסיבות העניין יש לפעול על פי המתווה שנקבע בפרשת דלק נדל"ן"; כמו כן, נדחית טענת המתנגדים לניגוד ענייינים בהצבעת יורק ו-DK וכן בעניין הפטור מתביעות
כונס הנכסים הרשמי (כנ"ר) תומך בעמדת אלביט הדמיה במחלוקת המשפטית סביב ההסדר בחברה. כך עולה מהמסמך הרשמי שהגיש הכונס לבית המשפט.
- "אי אפשר לבקש לשנות את תנאי ההצבעה אחרי קיומה"
- סכנה לנכס העיקרי של אלביט הדמיה: מעלות הורידה דירוג לפלאזה סנטרס
- 1.9 מיליארד שקל שואלים איפה הכסף
לאחר ההצבעה על ההסדר באלביט הדמיה הגישו בתי ההשקעות מיטב דש, הראל וכלל ביטוח את התנגדותן לתוצאות ההצבעה. לפי ספירת הקולות ההצעה עברה ברוב של 83% בעד ההסדר שגיבשה החברה (הרוב הדרוש הוא 75%), ובעד מתווה הנציגות המקצועית הצביעו רק כ־20% מהמחזיקים. המתנגדים טענו כי אופן ספירת הקולות לא בוצע כדין. הכנ"ר דוחה טענה זו: "בעניין זה, עמדת הכנ"ר הינה כעמדת החברה", נאמר בתגובת הכנ"ר.
ספירת הקולות בהצבעה מבוססת על תקדים משפטי שקבעה השופטת ורדה אלשיך, ולפיו באסיפות שבהן הושג הרוב הדרוש (75%) יש למנות את כל קולות מחזיקי האג"ח של אותה סדרה גם אם לא נכחו בהצבעה. אותם מחזיקים שהצביעו נגד בסדרה שבה הושג הרוב הדרוש יכולים להגיש בקשה נפרדת ולבקש שקולם לא ייספר כאילו הצביעו בעד. בתגובת הכנ"ר נאמר כי "יש לקרוא את החלטת ביהמ"ש הנכבד ככזו הקובעת, כי בנסיבות העניין, יש לפעול על פי מתווה ההצבעות כפי שנקבע בשעתו בפרשת דלק נדל"ן".
הסתייגות נוספת שהועלתה כנגד ההסדר היא כי הקרנות הזרות יורק וDK, המחזיקות בחלק ניכר של אג"ח הדמיה, נמצאות בניגוד עניינים הדורש למנות את קולותיהן בנפרד מיתר המחזיקים. זאת משום שגיבשו את ההסדר יחד עם החברה ושיחזיקו במניות אלביט הדמיה לאחר השלמתו. הכנ"ר תומך גם במקרה זה בעמדת החברה לפיה לא מדובר בניגוד עניינים המחייב ספירה נפרדת של קולות הקרנות הזרות.
"הכנ"ר סבור עתה, כפי שסבר וטען בדיון שמיום 1.7.13, כי בנסיבות העניין אין לראות את הקרנות הזרות כבעלות השליטה העתידיות בחברה - לצורך תשלום "פרמיית שליטה" בגין כך, כבר עתה, וממילא, לצורך סיווגן לאסיפה נפרדת", נאמר בהודעת הכנ"ר.
הכנ"ר אף דוחה את עמדת המתנגדים לסעיף בהסדר הפוטר את כל נושאי המשרה מתביעות עתידיות. בעניין זה נאמר בתגובה כי מדובר בסעיף לגיטימי לחלוטין: "בנסיבות בהן מדובר בחברה פעילה בעלת נכסים, הדורשים ניהול שוטף, ואשר מצויה בהליכי הסדר ממושכים, ושעה שהדירקטורים ונושאי המשרה נשארו בתפקידיהם במהלך הליכי הסדר אלה וסייעו בגיבושם תוך המשך הפעלת החברה, ולנוכח העובדה כי בעל השליטה הוחרג מהיקפו של הפטור – אזי אין מקום להתערב בתנית הפטור".
עיקרי ההסדר שאותו גיבשה החברה ביחד עם קרנות ההשקעה DK וקרן יורק (המחזיקות כ־35% מהחוב) כוללים: מחיקה של 1.9 מיליארד שקל מחוב מחזיקי האג"ח, העברת 95% ממניות החברה לידי מחזיקי האג"ח, הקצאת אופציות בהיקף של 15%–20% לנושאי משרה ובהם מוטי זיסר - בעל השליטה, ומתן פטור מתביעות אישיות לדירקטורים ולנושאי המשרה למעט זיסר.