בלעדי לכלכליסט
גלאס-לואיס ממליצה לאשר את מדיניות התגמול בכיל
חברת היעוץ: "אנחנו לא מוצאים סיבה להטיל ספק בשיקול הדעת של הדירקטוריון"; חלק ניכר מבעלי מניות המיעוט שיצביעו על אישור המדיניות הם גופים זרים, שיושפעו ככל הנראה מהמלצת גלאס לואיס
גלאס-לואיס, אחת מחברות הייעוץ הגדולות בעולם למשקיעים מוסדיים, המליצה לאשר את מדיניות התגמול של כיל. בכך מצטרפת גלאס-לואיס ל-ISS שהמליצה אף היא לאשר את מדיניות התגמול של החברה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
החברה לישראל מחזיקה בכ-52% ממניות כיל, ואת מדיניות התגמול בחברה הבת צריכים לאשר בעלי מניות המיעוט. חלק נכבד מבעלי מניות המיעוט של כיל גופים זרים, שככל הנראה יושפעו מהחלטתן של ISS וגלאס לואיס להמליץ על אישור המדיניות.
תוכנית התגמולים של כיל כוללת שכר של 1.24 מיליון דולר למנכ"ל החברה, סטפן בורגס, ושכר של עד 749 אלף דולר לשאר נושאי המשרה בחברה.
מדובר בסכומים המשקפים את השכר המקסימלי ולא את השכר בפועל. המענק של בורגס מתבסס ב-60% על מדדים פיננסיים. בנוסף, ביקשה כיל לאשר בונוס של 1.2 מיליון שקל לבורגס על ארבעת החודשים בהן כיהן כמנכ"ל ב-2012 בנוסף לשכר של 4.3 מיליון שקל.
גלאס-לואיס כתבה במסגרת ההמלצה כי "אנו מאמינים כי בנוגע לתגמול הבכירים בחברות, עדיף להשאיר אותו לידי הדירקטוריון או ועדת התגמול. אנחנו לא מוצאים סיבה להטיל ספק בשיקול הדעת של הדירקטוריון במקרה זה".
אחת מנקודות המחלוקת בין ISS לגלאס לואיס נוגעת לבקשת החברה לאשר את סומך חייקין כרואי החשבון של כיל. ISS התנגדו להצעה והמליצו שלא להיענות לה, בשל אי פירוט עלויות של שירותי ראיית החשבון.
גלאס לואיס מתייחסים לסוגיה אך הדבר אינו מגיע עד כדי התנגדות להצעה, והם ממליצים לקבלה. בנוסף, ISS התנגדה למינויו של חיים ארז כדירקטור חיצוני, וגלאס לואיס ממליצה לאשר את המינוי.
על מדיניות התגמול של כיל כתבו בגלאס-לואיס כי "באופן כללי, החברה סיפקה מידע מספק בנוגע למדיניות התגמול של החברה ותוכניות התמרוץ. הבונוסים השנתיים קשורים לביצועים והתגמול הבסיסי כפוף למגבלות. לא זיהינו בעיות משמעותיות לבעלי המניות ואנחנו מאמינים שהמדיניות תסייע להגן על האינטרסים ארוכי הטווח של בעלי המניות".