אלווריון בדרך למכירה: כונס הנכסים קיבל כמה הצעות מרוכשים
קרן סיגמא וויב, שהעובדים לא נענו להצעתה הקודמת לדחות את הליך הכינוס לשם גיבוש הצעת רכישה, היא בין הגופים שהגישו הצעות לכונס
אלווריון, ספקית פתרונות התקשורת הסלולריים, נמצאת בדרכה לרכישה.
- ביהמ"ש אישר להפעיל את אלווריון במתכונת מצומצמת בחודש הקרוב
- ביהמ"ש דחה בקשת הדחייה של סיגמא - מינה כונס נכסים לאלווריון
- כונס הנכסים של אלווריון שלח לעובדים מכתבי פיטורים
החברה, הנמצאת בכינוס נכסים בידי רו"ח יואב כפיר, קיבלה הצעות ממספר גופים לרכישת החברה כאשר הוגשו גם בטוחות לביצוע הרכישה.
בין הגופים שהגישו הצעות נמצאת גם קרן סיגמא ווייב. הקרן ניסתה לגבש הצעה לרכישת אלווריון עוד לפני שהחברה נכנסה להליך של כינוס, אולם בסופו של דבר לא השיגה את הסכמת העובדים לדחיית הכינוס. בשלב זה של ניהול החברה על ידי הכונס נאלצת סיגמא להתמודד מול גופים נוספים על רכישת אלווריון.
עו"ד אופיר רונן, המייצג חלק מעובדי החברה, הגיש לביהמ"ש בקשה במסגרתה הוא מבקש להורות לכונס להתחשב גם בהעסקת עובדי החברה כשיקול, ולא רק במחיר שיוצע לרכישת נכסיה.
רונן ביקש כי הרוכש יתחייב להעסיק את מרבית העובדים הנוכחיים של החברה, כמו גם לשמור על רצף זכויותיהם הסוציאליות.
אלווריון הגיעה למצבה הנוכחי אחרי שעובדי החברה, כמו גם הבנק האמריקאי SVB, הגישו בקשה לכינוס נכסיה על רקע חובותיה של אלווריון כלפיהם. חובות אלווריון לבנק נאמדים ב-3 מיליון דולר והחובות לספק נוסף, ר.ה טכנולוגיות, נאמדים ב-4.3 מיליון דולר. החוב כלפי העובדים מסתכם בכ-7 מיליון שקל.
הסיבה העיקרית למצבה הנוכחי של אלווריון היא רכישת וויביון, תמורת 30 מיליון דולר לצורך הרכישה נטלה אלווריון הלוואה של 30 מיליון דולר מ-SVB. לאחר מצב מתמשך שבו שאלווריון לא עמדה בהתניות הפיננסיות של ההלוואה החליט הבנק לבקש את כינוס נכסי החברה.