כלל ביטוח בשפל צבירה של כל הזמנים
חברת הביטוח הציגה ביולי צבירה שלילית של 113 מיליון שקל, ככל הנראה בעקבות השחיקה בדמי הניהול ושיווק אגרסיבי של המתחרים. אלטשולר שחם התאושש מהפתיחה הקשה השנה וחזר לעמוד בראש הטבלה עם העברות נטו בגובה של 619 מיליון שקל
אלטשולר שחם ממשיך לשבור שיאים. בית ההשקעות שבהובלת המנכ"לים המשותפים גילעד אלטשולר ורן שחם רשם ביולי העברות שיא לקופות הגמל ולקרנות ההשתלמות על חשבון המתחרים בענף.
בסך הכל רשם אלטשולר שחם נתון העברות נטו בגובה 619 מיליון שקל, כשהצבירה ברוטו (כולל הפקדות וביצועי השקעות) של אלטשולר שחם לחודש יולי עומדת על 709 מיליון שקל. ההעברות של אלטשולר שחם מרשימות במיוחד על רקע הביצועים החלשים שלו מתחילת השנה. מתחילת 2013 ועד סוף יולי גייס בית ההשקעות 3.7 מיליארד שקל, והגדיל את נכסי ההשתלמות וקרנות הנאמנות של בית ההשקעות ב־27.5%.
קצת מאחור, אך גם שומר על מומנטום חיובי, נמצא ילין לפידות. בית ההשקעות שבהובלת המנכ"לים המשותפים יאיר לפידות ודב ילין גייס ביולי 240 מיליון שקל, ו־1.23 מיליארד שקל מתחילת השנה. ילין לפידות שהציג ביצועים חזקים בשנים האחרונות, המשיך ב־2013 להישאר בהובלה. סך הכל גדלו נכסי הגמל וההשתלמות של ילין לפידות מתחילת השנה ב־22%, והסתכמו ב־11.3 מיליארד שקל.
מהצד השני של הטבלה ניצבות קופות מיטב דש. בטרם הושלם המיזוג בין בתי ההשקעות דש ומיטב, הציג דש איבוד מואץ של כספים לטובת המתחרים מאז עזיבתו של מנכ"ל הגמל של דש אורן חנוכה ב־2011. בתי ההשקעות מיזגו החודש לראשונה את נכסי הגמל וההשתלמות אך הדימום מהם נמשך.
בחודש שעבר בלבד איבד בית ההשקעות הממוזג 204 מיליון שקל למתחרים, ומתחילת השנה איבד מיטב דש 1.3 מיליארד שקל למתחרים בענף. נראה כי הסנטימנט השלילי מגיע בעיקר מקופות דש לשעבר, עקב העובדה שבנכסים שמיטב טרם איחד עם דש נרשמו דווקא העברות חיוביות של 115 מיליון שקל.
מה שהתחיל כטפטוף בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות של כלל ביטוח, הפך ביולי כבר למבול. בסוף 2011 התחילו הקופות של כלל ביטוח לאבד כספים בקצב של כמה עשרות מיליונים בחודש. דווקא בסוף 2012 נראה שהצליחו לעצור את הבריחה, אבל בפברואר 2013 חזרה כלל ביטוח למומנטום השלילי שהלך והאיץ.
ביולי הציגה החברה העברות שליליות בגובה 133 מיליון שקל, והפקדות נמוכות של חוסכים קיימים. כלל ביטוח סיימה את יולי עם צבירה נטו של 202 מיליון שקל — נתון הצבירות הגרוע ביותר שלה מאז ומעולם. הנתון השלילי הזה אינו מוסבר בתשואות - כלל דווקא הציגה את הביצועים החזקים בענף מתחילת השנה.
סיבה אחרת שיכולה לגרום לבריחת המשקיעים היא ככל הנראה בעקבות השחיקה בדמי הניהול ושיווק אגרסיבי של המתחרים.