$
בורסת ת"א

"באנו קרביים לאסיפה של כור אבל חנס הוציא לנו את העוקץ"

מחזיקי האג"ח של כור, שהתכנסו כדי לדון בהצעה לפירעון מוקדם של החוב כלפיהם במסגרת המיזוג עם דיסקונט השקעות, היו מוכנים למאבק על זכויותיהם. אבל היו"ר ליאור חנס הגיש להם הצעה משופרת שאי אפשר לסרב לה, והם התפזרו מחויכים

יניב רחימי 09:3102.09.13

אתמול התקיימה אסיפת מחזיקי איגרות החוב של כורבמסגרת המהלך למיזוג בין החברה לדיסקונט השקעות המחזיקה ב־67% ממניותיה של כור. המיזוג בין דסק"ש וכור, שתיהן מקבוצת אי.די.בי, כרוך במחיקת מניותיה של כור מהמסחר בבורסה ובביצוע פירעון מוקדם של החוב של כור כלפי מחזיקי האג"ח שלה.

 

מחזיקי האג"ח הגיעו לישיבה במצב רוח קרבי, אבל יו"ר כור ליאור חנס, הצליח להרגיע אותם במהירות. "כדי להתקדם במיזוג, אנחנו רוצים לשפר את ההצעה למחזיקי האג"ח ולרכוש אותן בשווי שישקף היוון לפי אג"ח ממשלתית בתוספת של 0.45%", אמר חנס.

 

בהצעה המקורית כור ביקשה לבצע פדיון מוקדם של האג"ח במחיר שייגזר מהיוון לפי תשואת אג"ח ממשלתי בתוספת של 1.31%, כך שההצעה החדשה מהווה "סוכרייה" עבור המשקיעים. חנס סייים את דבריו באומרו "זאת הצעה מאוד הוגנת ונדיבה מבחינתנו". לצורך קידום המיזוג עם דסק"ש שכרה כור את שירותיה של לאומי פרטנרס. עופר גרינבאום, מנכ"ל חברת החיתום שנכח באסיפה ניסה להסביר את הרציונל שעמד מאחורי השיפור בהצעת כור ואמר: "ברור שנוסחת המרווח מהאג"ח הממשלתית היא הרלבנטית ביותר, כי היא זאת שנותנת את התמורה הכי גבוהה למחזיקים. התכנסנו למרווח חסר תקדים. אני לא ראה אף אג"ח שנסחרת במרווחים האלו".

 

ככל שהמרווח של אג"ח מתשואת האג"ח הממשלתית נמוכה יותר, כך עולה השווי שלה. בחינה של המרווחים שבהם נסחרות אג"ח קונצרניות מגלה שרק חברות בודדות נסחרות במרווח של 0.5% מהאג"ח הממשלתיות.

 

 

המרווח שנבחר, 0.45%, מבטא את הריבית שתקבל כור אם תפקיד את הסכומים הנדרשים לביצוע פדיון מוקדם בפיקדון בנקאי. לפיכך, בכור אדישים מבחינה פיננסית בין חלופת הפירעון המוקדם לבין האפשרות לסגור את הסכומים הנדרשים בפיקדון בנקאי שישועבד לטובת מחזיקי האג"ח. לקראת סיום האסיפה ביקשו נאמני האג"ח לאפשר למחזיקים לקיים דיון שלא בנוכחות החברה, אך אלה ויתרו על האפשרות. "באנו קרביים אבל חנס הוציא לנו את העוקץ", סיכם אחד מהמוסדיים שנכח באסיפה.

 

מנגד, נפתחה בסוף השבוע חזית חדשה מול בעלי המניות של כור שעלולה להקשות על מימוש תוכנית המיזוג. לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה תובענה להסרת קיפוח ובקשה לאישורה כתובענה ייצוגית נגד כור, דסק"ש ואי.די.בי פתוח, בטענה שרכישת מניות המיעוט בכור נעשית לפי שווי של כ־3 מיליארד שקל לכור, שווי הנמוך משמעותית מזה שנקבע בהערכת שהגישה אי.די.בי פתוח לבית המשפט ולפיה השווי של כור הוא 5 מיליארד שקל.

 

מגישי התובענה טוענים שמעשיהן של כור, דסק"ש ואי.די.בי פתוח מקפחים את בעלי מניות המיעוט בכור ומעריכים את סך התובענה ב־380 מיליון שקל לציבור בעלי מניות כור ובכ־247 מיליון שקל לאי.די.בי פתוח המחזיקה (13.3%) בכור.

 

ביום ראשון הקרוב יידרשו מחזיקי האג"ח של כור להחליט את הם מאשרים את ביצוע הפירעון המוקדם, זאת לקראת אסיפת בעלי המניות של כור שתתקיים שבוע לאחר מכן. אם כור תעבור את שתי המשוכות הללו, היא תגיע לבית המשפט לדיון שנקבע לסוף אוקטובר בעניין בקשתה לבצע הפחתת הון. אם יתקבל אישור בית המשפט לכך, הפדיון המוקדם יתבצע בתוך 14 יום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x