פרסום ראשון
הכונס של אלווריון לביהמ"ש: לאשר מכירת נכסי החברה לסיגמא וויב ב-38 מיליון שקל
זאת לאחר שאתמול הורה השופט איתן אורנשטיין על התמחרות חדשה למכירת פעילות החברה בין שתי מתמודדות: סיגמא וויב וואלי טלקום
כונס הנכסים של אלווריון, רו"ח יואב כפיר, פנה היום (ג') לבית המשפט המחוזי וביקש לאשר את מכירת נכסי החברה לידיה של סיגמא וויב תמורת כ-38 מיליון שקל.
- וואלי טלקום תשלם לפחות 21 מיליון שקל על נכסי אלווריון
- נושי אלווריון יספגו תספורת של 47% בעקבות מכירת החברה לוואלי טלקום
- וואלי טלקום תרכוש את נכסי אלווריון תמורת 3.3 מיליון דולר
אתמול הורה השופט איתן אורנשטיין על התמחרות חדשה למכירת פעילות החברה בין שתי מתמודדות: סיגמא וויב וואלי טלקום. זאת, בתום דיון בבקשתו של רו"ח כפיר לאשר את המכירה דווקא לואלי טלקום תמורת 21 מיליון שקל. רו"ח כפיר, שבתום הדיון משך את בקשתו, ציין כי בתום התמחרות שקיים נוצר מצב ששתי המתמודדות הגישו הצעות זהות כשסיגמא וויב, של אריה טרבלסי, הסכימה לשלם במסגרת העסקה כ-20 מיליון שקל. אולם, כך לפי הכונס, הצעתה של ואלי טלקום זכתה בתמיכת בנק סליקון וואלי, המהווה את הנושה המהותי לחברה, וכן בתמיכת העובדים, המיוצגים על ידי עו"ד אופיר רונן.
ההתמחרות החדשה, עליה הורה בית המשפט, התקיימה לאחר שבשעות שקדמו לדיון הגישה סיגמא וויב הצעה משופרת, העלתה את סכום הרכישה ל-24 מיליון שקל, הגדילה את הערבויות והביטחונות והאריכה את תוקפן והציעה להקצות מניות לעובדים. "ניתן שיפור משמעותי להצעה", הצהיר במהלך הדיון בא כוחה של סיגמא וויב, עו"ד עמית לדרמן. "ההלכה קובעת שכל עוד לא אושרה הצעה, במיוחד בנסיבות האלה, יש לאפשר את שקילת ההצעה המשופרת".
אתמול קיים רו"ח כפיר התמחרות נוספת ומהמסמכים שהגיש לבית המשפט עולה כי "בהתמחרות שופרו ההצעות שוב באופן משמעותי וכן הוסכמו נושאים נוספים לגבי הבטוחות על ידי המציעות". בסופה של ההתמחרות שופרה הצעתה של ואלי טלקום ל-31 מיליון שקל, כשעד לסוף שנת 2013 היא התחייבה לשלם לקופת הכינוס סכום של 17.5 מיליון שקל ו-13.5 מיליון שקל נוספים עד לנובמבר 2014.
סיגמא וויב העלתה את הצעתה ל-37.75 מיליון שקל, כשעד לסוף שנת 2013 תשלום לקופה 16 מיליון שקל, סכום של 9.75 מיליון שקל עד לסוף שנת 2014 ואת היתר עד לאוגוסט 2015. "בחישוב ההצעות לפי המנגנוןשנקבע בין הצדדים, עדיין נקבעה הצעתה של סיגמא כהצעה הזוכה", כתב הכונס לבית המשפט.
בנוסף, התחייבה סיגמא בהצעתה להעסיק מינימום של 6 עובדים בחברת הבת ברומניה ו-38 עובדים נוספים באתרים אחרים בארץ ובעולם בתנאי שכר שהיו נהוגים בחברה טרם הוצא צו הכינוס. התחייבות זו ניתנה לתקופת מינמום של שנה והיא ניתנה גם על ידי ואלי טלקום.
"שתי ההצעות שופרו באופן מהותי", כותב עוד רו"ח כפיר לבית המשפט, "וכעולה מתוצאות ההתמחרות, נראה כי הצעת סיגמא היא ההצעה הזוכה ועל כן מתבקש בית המשפט לאשר הצעה זו".
זמן קצר לאחר פנייתו של הכונס לבית המשפט לאישור ההצעה, הביע גם נציג הכנ"ר (כונס הננכסים הרשמי), עו"ד אורי ולרשטיין, כי הוא ספקות באשר למכירת הנכסים לידיה של סיגמא וויב. לפי עמדתו, "קיימים סיכונים מסוימים שאינם מכוסים להגנתם של הנושים עד תום". בטרם אישורה כזוכה, הוסיף נציג הכנ"ר, על סיגמא וויב להתייחס לפרמטרים הבעייתים כמו דחיית התשלומים לתקופה כה ארוכה, העדר התייחס למתווה הסדר הנושים ואישורים רגולטורים מצידו של המדען הראשי והממונה על ההגבלים העסקיים.
בעקבות הודעת הכנ"ר, הודיע ואלי טלקום על רצונה לשפר שוב את הצעתה, בכפוף לשיקול דעתו של הכונס. "אם נפתח הפתח לצדדים לשפר את הצעותיהם", כתב בא כוחה, עו"ד רונן מטרי, "הרי שגם ואלי טלקום מעוניינת לשפר את הצעתה". בגדר כך, כך צוין, מוכנה ואלי טלקום להוסיף תשלום נוסף של 7 מיליון שקל להצעתה ובכך להעמיד את סכום המכירה על 38 מיליון שקל, אך בלוח זמנים קצר משל סיגמא וויב "בהרבה ועדיף".