אבוג'ן תחל להפיק דלק ביולוגי מקיקיון ב־2014
הקיקיון של אבוג'ן הראו תוצאות יבול משופר בתנאי גשם בתום שלוש שנות ניסויים בברזיל. השלב הטרום מסחרי ימשך עד 2016, והמסחור יחל ב־2016
אבוג'ן, המפתחת דלק ביולוגי המבוסס על צמח הקקיון, השלימה שלוש שנים של ניסויים בברזיל באמצעות החברה־הבת, אבופיול.
- אבוג'ן: ניסוי מוצלח בפיתוח בננות עמידות בפני מחלה קטלנית
- אבוג'ן רוצה לצמוח: הגישה טיוטת תשקיף לקראת הנפקה בוול סטריט
- אבוג'ן בוחנת הנפקה בנאסד"ק לפי שווי של 250 מיליון דולר
במסגרת ניסויי השדה שנערכו בצפון מזרח ברזיל, כחלק משיתוף פעולה עם SLC Agricola, אחת מחברות החקלאות המובילות בברזיל, הראו זרעי הקיקיון המתקדמים של אבופיול תוצאות יבול משופר תחת תנאי גשם, התומכות בהתאמתם של זרעי הקיקיון כחומר גלם כלכלי ותחרותי לייצור דלק אלטרנטיבי. אבופיול צופה להמשיך להתקדם בשלבי פיתוח המוצר ולבצע ניסויים טרום־מסחריים החל משנת 2014 ואילך, כאשר מסחור זרעי הקיקיון צפוי בשנת 2016.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בשיחה שנערכה עם אסף אורון, מנכ"ל אבופיול, הוא אמר ל"כלכליסט", "אנחנו עובדים כבר שלוש שנים בברזיל על ניסויים עם הקיקיון שלנו, ועד היום לא נתנו דיווחים על התוצאות של הניסויים כי הרגשנו שזה לא נכון, כי אפשר לראות תמונה מלאה רק אחרי שלוש שנים. עכשיו כשרואים תוצאות חיוביות הרגשנו שזה המועד, ושאנחנו עוברים שלב בהתייחסות שלנו לתוכנית. יש לנו מוצרים אטרקטיביים מאוד והתוצאות טובות ולכן אנחנו עוברים לשלב הבא שהמשמעות שלו זה ניסויים בהיקף רחב יותר ורישום זנים וזכויות מסחריות, ואנחנו צופים שנתחיל לראות מכירות ב־2016".
עופר חביב, מנכ"ל אבוג'ן, אמר כי "כשמסתכלים על שוק הדלקים האלטרנטיביים, העלות מושפעת בעיקר מעלות הצמחים שמהם מפיקים את הדלק. חיפשנו צמחים שבעיקרון לא משמשים למאכל בני אדם והם בעלי יבול שמן מאוד גבוה, ושאפשר לגדל אותם בתנאים קשים יחסית. יצרנו שיתוף פעולה עם SLC Agricola, כאשר במשך חצי שנה הם מגדלים סויה ובמחצית השנה השנייה, כשאין מספיק משקעים, הם מגדלים את הקיקיון. זה התאים להם כמו כפפה ליד כי למעשה לא היה שימוש טוב בשטח האדמה כשאי אפשר היה לגדל סויה".
אבוג'ן, שעוסקת במחקר ופיתוח להשבחת צמחים באמצעים ביוטכנולוגיים, דיווחה באוגוסט על תוצאות חיוביות לניסוי שבחן עמידות של צמחי בננה שהכילו גנים של אבוג'ן בפני מחלת הסיגטוקה השחורה, שמביאה לנזק הכלכלי הגדול ביותר למטעי בננות בעולם.