וויקס בשמיים: טסה להנפיק 100 מיליון דולר בוול סטריט
שנה אחר שנה של הפסדים לא עוצרות את החברה שמספקת פלטפורמה להקמת אתרי אינטרנט. וויקס תנסה לגייס 100 מיליון דולר לפי שווי של כחצי מיליארד דולר. לגיוס היא טסה עם הפסדים מצטברים של 70 מיליון דולר
ישראלית נוספת נמצאת בדרך לוול סטריט, וצפויה לבצע את הגיוס הגדול ביותר של שנת 2013. אחרי שקמהדע, אנזימוטק ואלקוברה השלימו השנה גיוסים בוול סטריט, צפויה וויקס (Wix), המספקת פלטפורמה להקמת אתרי אינטרנט, לבצע גיוס בהיקף של כ־100 מיליון דולר לפי שווי של כחצי מיליארד דולר.
- נחשף התשקיף של Wix: סיימה את 2012 עם הכנסות של 44 מיליון דולר
- חנויות הפייסבוק של Wix ינוהלו על ידי איזי סושיאל הישראלית
- סמנכ"ל הכספים לשעבר של אלווריון ייקח את וויקס להנפקה
החתמים המובילים בהנפקה הם מריל לינץ', ג'יי.פי מורגן ו־RBC. חתמי המשנה בהנפקה הם אופנהיימר ונידהאם. וויקס הגישה את התשקיף כבר לפני ארבעה חודשים, אולם פרטיו נחשפו רק ביום שלישי השבוע.
על פי התשקיף, בשנת 2010 רשמה החברה הכנסות של 9.8 מיליון דולר בלבד לצד הפסד נקי של 11.5 מיליון דולר. בשנת 2011 צמחו הכנסותיה ל־24.6 מיליון דולר עם הפסד נקי של 22.7 מיליון דולר. בשנת 2012 הצליחה וויקס כמעט ולהכפיל את הכנסותיה ל־43.6 מיליון דולר, ובמקביל לצמצם את ההפסד הנקי ל־15 מיליון דולר. במחצית הראשונה של 2013 רשמה וויקס הכנסות של 34.1 מיליון דולר, עלייה של 80% לעומת המחצית המקבילה אשתקד, והפסד נקי של 10.1 מיליון דולר לעומת הפסד של 7.7 מיליון דולר ברבעון המקביל. מכאן, וויקס יוצאת להנפקה הקרובה אחרי שהפסידה 59.3 מיליון דולר ב־3.5 השנים האחרונות. במקביל להנפקת המניות של החברה, צפויות גם הקרנות מנגרוב, בסמר, אינסייט ובנצ'מארק למכור את חלק מאחזקותיהן, זאת למרות שנהוג כי הקרנות מוכרות מניות זמן מה לאחר ההנפקה, ולא במהלכה.
בראש החברה נמצאים המנכ"ל והמייסד אבישי אברהמי שמחזיק ב־4.6% ממניות החברה ושותפו להקמת החברה, גיורא (גיג) קפלן, שמחזיק ב־ 4.5%. לפי התשקיף, אם אכן תבוצע ההנפקה לפי שווי של כחצי מיליארד דולר, שווי אחזקותיו של אברהמי יעמוד על כ־19 מיליון דולר ושל קפלן על סכום דומה. בין הבכירים הנוספים המחזיקים במניות החברה נמצא גם ניר זוהר, מנהל התפעול, המחזיק ב־1.4% מהמניות, שצפויים להעניק לו ערך של כ־5.5 מיליון דולר, ועומר שי, סמנכ"ל השיווק, המחזיק ב־1% מהמניות שצפוי להיות שווה כ־4 מיליון דולר. את עיקר עוגת המניות בחברה מחלקות ביניהן ארבע קרנות אמריקאיות: קרן מנגרוב היא בעלת המניות הגדולה ביותר בוויקס, עם נתח של 27% שצפויים להיות שווים כ־108 מיליון דולר, לאחריה בסמר עם 26% שצפויים להיות שווים 104 מיליון דולר, אינסייט עם 12.2% שצפויים להיות שווים 50 מיליון דולר ובנצ'מרק עם 13.2% שצפויים להיות שווים 53 מיליון דולר.
על פי התשקיף, וויקס נחשבת כיום לפלטפורמת פיתוח האתרים החינמית הגדולה בעולם, עם 37 מיליון משתמשים רשומים, מתוכם 679.5 אלף הם משתמשים משלמים שירותי פרימיום.
החברה ציינה כמה גורמי סיכון שהמרכזי בהם הוא הצורך להסתמך באופן משמעותי על פרסום ושיווק ברשת. עם זאת, שיעור הוצאות השיווק והפרסום מכלל הכנסות החברה ירד בהדרגה לשיעור של 66% מכלל ההכנסות ב־2012. בנוסף, ההפסד הנקי שרשמה החברה הביא אותה לדווח היום על הפסדים מצטברים של 70 מיליון דולר. וויקס טוענת שתמשיך להגדיל את הוצאות השיווק שלה, מה שיקשה על כיסוי הפסדים בטווח הקצר.