כלכלני לאומי ממליצים: "חשיפה גבוהה לאפיק המנייתי"
מציינים כי "יש עדיפות להשקעה במדד תל אביב 25 על פני מדד תל אביב 75", אך מעדיפים השקעה בשוקי המניות בעולם על פני ישראל; לעומת זאת, בבנק הפועלים ממליצים על חשיפה בינונית למניות
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
כלכלני בנק הפועלים "ממשיכים להמליץ על חשיפה בינונית ברכיב המנייתי בתיק ההשקעות, כשאת החשיפה המנייתית מומלץ לבצע דרך מדדים, ופחות דרך מניות ישירות. מבין המניות השונות, אנו רואים העדפה להשקעה במניות דפנסיביות ובמניות המאופיינות בחלוקת דיבידנד גבוהה. את הסיכון בחשיפה לחברות עדיף ליטול באמצעות מניות על פני אג"ח קונצרניות".
כלכלני לאומי מסכמים את חודש ספטמבר בבורסת תל אביב ומציינים כי "שוק המניות המקומי בלט לחיוב בהשוואה לשוקי העולם - מדד ת"א 100 רשם עלייה נאה של 5.6% ומדד ת"א 25 זינק ב-7.4%. במונחים דולריים מדובר על עליות חדות יותר (של כ-10% במדד ת"א 25) כיוון שבמקביל חל ייסוף קל בשער החליפין של השקל מול הדולר. בלטו לטובה מניות הבנקים ומניית בזק - מניות המאופיינות בדרך כלל בפעילות משמעותית של משקיעים זרים. תופעה זו מעלה את הסברה שהעליות החדות בחודש ספטמבר נובעות, לפחות בחלקן, גם משיפור במצב הכלכלה הישראלית, מנקודת המבט של המשקיע הזר. זאת, לאור הפרמטרים החיוביים של המשק הישראלי (צמיחה גבוהה ברבעון השני, ונתוני אבטלה נמוכים) במקביל לירידת מפלס החששות הגיאו-פוליטי, ולתמחור הסביר של שוק המניות המקומי".
עם זאת בלאומי מצננים מעט את האופטימיות ביחס לחברות הישראליות ומציינים כי "בהתאם להערכות לקצב צמיחה מתון בלבד במהלך שנת 2014 בסקטור העסקי, אנו לא סבורים שנראה עלייה חדה ברווחיות החברות בישראל, אלא עלייה מתונה בלבד".
בנוגע לשוק האג"ח ממליצים בבנק הפועלים "לשמור על מרכיב נזילות גבוה. באפיק השקלי - אנו ממליצים על השקעה במח"מ בינוני בריבית הקבועה, וכן להמשיך ולשלב באופן הדרגתי ומתון אג"ח בריבית משתנה. באפיק צמוד המדד - באג"ח הממשלתיות עדיפה השקעה במח"מ 5+, תוך שימת דגש מיוחד על רמת הסיכון של כל משקיע ושילוב אג"ח קונצרניות באמצעות בחירה סלקטיבית של אג"ח בדירוג A ומעלה, במח"מ קצר בינוני ובעלות סחירות גבוהה".
בלאומי כותבים כי "על מנת לצמצם את סיכון המח"מ, אנו ממליצים להימנע מהשקעה בחלק הארוך של עקומי האג"ח לסוגיהם (ממשלתי וקונצרני, הן בחו"ל והן בשוק המקומי). ירידת התשואות שחלה לאחרונה, אינה מסמנת להערכתנו שינוי במגמה ארוכת הטווח, ולכן מהווה נקודת זמן מתאימה להקטנת החשיפה לאגרות חוב ארוכות".