ורדה אלשיך: "לא נכון להעביר שליטה במסגרת הסדר חוב"
השופטת, שדיברה בכנס העוסק בהסדרי חוב במרכז הבינתחומי, תקפה את הנסיונות להדחת בעל השליטה באמצעות ההסדרים; לדבריה, "מי שרוצה להשתלט על חברה שיבקש לפרק אותה ורק אחר כך ישתלט"
- הכנ״ר כבר לא על הגב: עשה לשלמה נס תספורת
- אלשיך סירבה לפסול את עצמה מלדון בתיקה של רחל סופר; העליון יתבקש לדון בפסילה
- אלשיך: "כפיית הסדר זה לא נכון ולא ראוי"
אלשיך תקפה את הנסיונות להדחת בעל השליטה באמצעות הסדרי חוב, לדבריה מדובר במהלך המנוגד לדיני החברות "מי שרוצה להשתלט על חברה שיבקש לפרק אותה ורק אחר כך ישתלט".
נושא נוסף אליו התייחסה אלשיך הוא הפטור מתביעות והדרישה מבעלי השליטה להביא כסף מהבית לחברה שבשליטתו שלא עומדת בהתחייבויותיה. "אנשים רוצים לתלות את בעל השליטה בכיכר העיר. מה הוא עשה לא בסדר?" שאלה אלשיך והוסיפה, "אף אחד לא חייב אותו להביא כסף מהבית".
כונס הנכסים הרשמי, דוד האן, הביע תמיכה זהירה בעמדת אלשיך: "יש בעלי שליטה בחברות שמגיעות עם הסדרי חוב לבית המשפט, ואף אחד מהם לא רוצה להיפרד מהרסן. כאשר יש חשש שהרסן יצא מידו של בעל השליטה וזה יפגע בחברה – אני לא ממהר ללכת לשם. גם הנושים חוששים לפעמים מאובדן הרסן. שלא תהיה להם את המילה האחרונה. לא אמרתי שזה שלילי, אבל זה גם לא חיובי בהכרח".
האן דיבר גם על האינטרסים של בעלי התפקידים בהסדרי החוב "הלב שלך נמצא אצל מי שמינה אותך, אם בנק מינה אותך – אתה חושב עליו. אם מחזיקי האג"ח מינה – אז אתה חושב עליהם".
ערן מיטל, מנכ"ל דלק נדל"ן שהגיעה להסדר חוב, סיפר על נקודת המבט שלו. "הלחץ גדול. מכולם, תקשורת, רגולטור, נושים, נציגויות אג"ח. הלחץ גם מבית. עו"ד פיני רובין שיושב פה, היה איתנו בדיונים מטעם הבעלים. אתה מנסה למצוא פתרונות והוא אומר לך 'אני מתעקש שבעל השליטה לא יביא שקל מהבית'. אתה בכל הלחץ הזה צריך להביא הסדר".
הכנס במרכז הבינתחומי מתקיים לרגל פרידה מפרופ' אמיר ברנע, דיקן מייסד של בית ספר אריסון למנהל עסקים, הפורש לגמלאות.