הודו: האם הכסף יתפוס את מקומו של הזהב?
עלייה של כ-15% נרשמה לאחרונה בביקוש לכסף, שמחירו נמוך בהרבה מהזהב הפופולרי. האם הזהב הולך ומאבד את מעמדו?
מידי שנה, בתקופה הנוכחית, מגיעה לשיאה בהודו הדרישה לזהב בשל חג הדיוואלי (פסטיבל האורות ההינדי). על כך מדווח אתר CNBC.
- הודו: 39 הרוגים בשטפונות מיום שני בדרום המדינה, 70 אלף פונו
- תיירי הנרי, פרדי ליונברג ומייקל אואן ישחקו בהודו?
- המשבר בכלכלת הודו: הרופי נפל לשפל חדש מול הדולר
אמנם, מניות המתכת היקרה רשמו עלייה של 2% בתוך שבוע אך נתון זה רחוק מהזינוק הטיפוסי בימים שלפני החג. השבוע ירדו מניות הזהב ב-1.4% לפני חג הדיוואלי החל מחר.
אנליסטים וגורמים מובילים בתעשיית הזהב אומרים שהדרישה לזהב בהודו תהיה חלשה יותר השנה בשל ההאטה בצמיחה הכלכלית, עלייתה של האינפלציה וירידה בשוויו של המטבע המקומי - הרופי.
"אפשר בהחלט לצאת מתוך הנחה שלאור מצבה הנוכחי של הכלכלה, ירכשו ההודים פחות זהב ויחפשו אלטרנטיבות אחרות למתנות דיוואלי", אמר לבלומברג ארווינד פאנאגריה, פרופסור לכלכלה ומומחה להודו באוניברסיטת קולומביה.
לפי סוחרים מקומיים בניו דלהי ובמומבאי, מבכרים ההודים כעת לרכוש כסף על פני זהב.על אף שהכסף נחשב פחות יוקרתי מזהב הרי שזו אלטרנטיבה טובה וזולה יותר. הכסף נסחר ב-22 דולר לאונקיה ואילו הזהב נסחר בלמעלה מ-1,300 דולר לאונקיה.
ביקוש רב גם לפירות יבשים
העונה רואים סוחרי המתכות היקרות עלייה של 10%-15% בביקוש למטבעות כסף בהשוואה לאותה התקופה אשתקד. כל על פי נתונים של בנק BNP Paribas Securaties בהודו. מנהל סניף הבנק בהודו ניל נת'וואני אמר שההאטה הכלכלית הביאה לנסיקה במכירות הפירות היבשים. "הסוחרים רואים זינוק של 45% במכירות הפירות היבשים השנה", אמר.
אך כסף ופירות יבשים לא יוכלו לתפוס את תפקידו החשוב של הזהב בחתונות, באירועים דתיים ובפסטיבלים. על כן ישנם כלכלנים המאמינים שעל אף מחירו המאמיר, תמיד ימשיכו הודים לרכוש את המתכת הצהובה.