אחרי הורדת הריבית באירופה: היורו צולל - השער היציג לא הושפע
היורו היציג לא הספיק להיות מושפע מהשלכות הודעת הבנק האירופי על הורדת הריבית: עלה ב-0.2% ל-4.78 שקלים - ומאז החל לרדת ביותר מ-1%; הבנק המרכזי באירופי הוריד את הריבית ברבע אחוז לרמה מינימלית של 0.25%
דרמה בשוק המט"ח העולמי אחרי שהבנק המרכזי באירופה הוריד את הריבית ברבע אחוז לרמה מינימלית של 0.25%. בעולם צולל היורו ב-1.2% לרמה של 1.34 דולר.
בישראל היורו היציג לא הספיק להיות מושפע מהשלכות הודעת הבנק האירופי על הורדת הריבית והשער היציג רשם עלייה של .2% ל-4.78 שקלים. לאחר קביעת היציג שינה היורו כיוון לירידה של יותר מ-1%.
הדולר היציג התחזק ב-0.2% ונקבע על 3.53 שקלים.
עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, אמר בתגובה להחלטת הבנק האירופי כי "ההתקדמות האיטית בצמיחה, שיעורי האבטלה הגבוהים, חוזקו של האירו והמשך הירידה באינפלציה עמדו מאחרי החלטת הבנק האירופי (ECB) לנקוט בפעולה. בנוסף, גם תוצאות הבחירות בגרמניה תומכות בהמשך הגדלת מרחב הפעולה של הבנק המרכזי".
"הרעה במצב הכלכלי של ישראל תגרור הורדת ריבית נוספת מבנק ישראל", כך אמר היום פרופ' נתן זוסמן, חבר הוועדה המוניטרית של בנק ישראל, בראיון לסוכנות הידיעות בלומברג בכנס באילת. זוסמן הוסיף ואמר כי "נכון לעכשיו המצב הכלכלי בישראל לא צפוי להדרדר וכי רמת ריבית של 1% הולמת את מצב הכלכלה".
בנוסף התייחס זוסמן לצפוי בשנה הבאה ואמר כי "כל התחזיות, כולל אלו של ה-OECD וקרן המטבע הבינלאומית, מראות כי המצב הכלכלי בישראל יהיה טוב יותר ב-2014 מאשר ב-2013. בכל מקרה לא יהיה פה גרוע יותר".
נגידת בנק ישראל ד"ר קרנית פלוג אמרה אתמול כי "האתגר העיקרי למשק בשנים הקרובות הוא המשך צמיחה בקצב משביע רצון תוך יצירת מצב שפירות הצמיחה יתחלקו לכל שכבות האוכלוסייה. מה שקורה בעולם משפיע מאוד על המדיניות שלנו. גם המדיניות המוניטרית אצלנו צריכה להתאים את עצמה למדיניות במדינות מעבר לים, מה שיוצר גם אתגרים כמו עלייה במחירי הדירות", אמרה הנגידה.