נחשף בכלכליסט
מצטרף חדש לקבוצת גרנובסקי-דנקנר לרכישת אי.די.בי: דניאל חוסידמן
ישקיע בחברה 90 מיליון שקל כנגד הקצאת מניות או אגרות חוב. קבוצת טרופר אותה ייסד חוסידמן, נמנית על היצרניות הגדולות בעולם של פטישים, מעדרים, מכושים ומריצות; חוסידמן, יהודי ממקסיקו, היה בין התורמים להקמת מערך המיון בביה"ח בילינסון
קבוצת גרנובסקי-דנקנר מתחזקת לקראת בחינת ההצעות לרכישת השליטה בקבוצת אי.די.בי; דניאל חוסידמן, תעשיין ממקסיקו, ישקיע בחברה 90 מיליון שקל כנגד הקצאת מניות או אגרות חוב. לפי הדיווח של אי.די.בי הסכום שיוזרם על ידי חוסידמן יופקד על ידו עוד היום בחשבון נאמנות.
- קבוצת אקסטרה התחייבה להעמיד לאי.די.בי פתוח מימון נוסף של 400 מיליון שקל
- אי.די.בי פתוח מכרה מניות כור ב-180 מיליון שקל
- דנקנר יצטרך לשכנע שפתוח לא שווה הרבה
לאחר ההצטרפות בשבוע האחרון של משפחת נוימן ושל קבוצת נטו להצעת החברה, הצטרפותו של חוסידמן מגדילה את הסכום במזומן המופקד מראש לטובת ההסדר באי.די.בי ל-713.8 מיליון שקל.
בתוך כך סך כל ההתחייבויות לטובת ההסדר, שמעמידה כעת הקבוצה גדל ל-928 מיליון שקל. כמו כן מחזיקים, יצחק דנקנר (אביו של נוחי) וקבוצת נץ באופציות להשקעה נוספת בסכום של 156 מיליון שקל.
מי אתה דניאל חוסידמן?
המשקיע החדש באי.די.בי נולד במקסיקו ועסק בתעשייה, ייצוא, ייבוא ומסחר במדינה זו כל חייו. לפני כשש שנים פרש מניהול קבוצת "טרופר", שייסד. מאז הוא מקדיש את זמנו לפעילות פילנטרופית, בייחוד בישראל, באמצעות "קרן דניאל" שהקים למטרה זו והמנוהלת על ידי בנו, יגאל חוסידמן.
קבוצת "טרופר" המקסיקנית היא יצרנית, יצואנית, יבואנית ומשווקת כלי העבודה הגדולה באמריקה הלטינית ואחת המובילות בעולם בייצור ובשיווק כלי עבודה לענפי האלקטרוניקה, התעשייה הכבדה, הנגרות והגינון. הקבוצה נמנית על היצרניות, היצואניות והמשווקות הגדולות בעולם של פטישים, מעדרים, מכושים, מריצות ועוד. "טרופר" פועלת בשווקים הבינלאומיים ביותר משלושים מדינות באירופה, ארה"ב, קנדה, אמריקה הלטינית ואסיה ומעסיקה כ-5,000 עובדים.
זוהי השקעתו העסקית הראשונה של חוסידמן בישראל. בין היתר תרם חוסידמן להקמת מערך המיון, הרפואה הדחופה והטראומה במרכז הרפואי רבין בפתח-תקווה, הקמה בבאר שבע של מרכז "ידשרה" ומרכז חוסידמן למדע בבאר שבע בשיתוף עם קרן רש"י ועם אוניברסיטת בן גוריון.
חלוקת השותפות בקבוצת גרנובסקי-דנקנר
חשוב להבין שלא מדובר במשקיעים שמגדילים את נתח ההצעה של גרנובסקי־דנקנר, שכן לא ניתן להגדיל את הערך הכלכלי של ההצעה מרגע שניתנה מאחר שהשופט איתן אורנשטיין אסר על קיום התמחרות. המשמעות היא בעיקר בתוכן, ובוודאות ההזרמה למחזיקי האג"ח, שעד היום היוותה את עקב האכילס של הצעת גרנובסקי־דנקנר.
נכון לעכשיו, מתחלקת השותפות בקבוצת גרנובסקי־דנקנר כךL אמבלייז מזרימה 500 מיליון שקל באמצעות ניוקו (מתוכם הופקדו 425 מיליון בנאמנות). קבוצת נץ תזרים 64.5 מיליון שקל אחרי שהפקידה 25 מיליון שקל בנאמנות, משפחת נוימן תזרים 120 מיליון שקל - אותם הבטיחה באמצעות מניות של קבוצת אלון ושעבוד קרקע ברביבים. ד.נטו תזרים 135 מיליון שקל שכולם מופקדים בנאמנות, וחוסידמן מזרים 90 מיליון שקל.
את חוסידמן ייצגו עורכי הדין מני ברויד, יוסי שם-טוב וירון קייזר ממשרד גלוזמן ושות'.