$
ועידת  שוק ההון 2013
ועידת שוק ההון 2013 עמוד כתבה

ועידת שוק ההון

עוזי דנינו: "אנו מגיעים לרמת מחירים שעלולה לפגוע בשירות שלנו ללקוחות"

מנכ"ל אקסלנס בוועידת "כלכליסט": "פנסיית החובה יוצרת אשליה בקרב הציבור שהוא מסודר לפנסיה, אבל בגלל שיעורי התחלופה קשה לעובדים לשמור על מקום עבודה מעל גיל מסויים כך שבשנים בהם הצבירה אמורה להיות בשיאה, פעמים רבות היא יורדת לאפס"

מעין מנלה 09:4819.11.13

"המשקולת המטוטלת הרגולטורית נתקעה בקצה הקיצון. מיקומה הנוכחי גורם להאטה בצמיחה העיסקית של התעשייה הפיננסית", כך אמר הבוקר עוזי דנינו, מנכ"ל אקסלנס בועידת שוק ההון של "כלכליסט". לדברי דנינו, הקצנת הרגולציה נבעה מכך שהרגולטורים רצו לעשות את השינוי המבוקש בתרבות בתי-ההשקעות בכל הקשור לממשל תאגידי, עכשיו ומיד מבלי לתת לגופים המבוקרים זמן סביר להטמיע את ההוראות, דבר שגרם גם לעלייה משמעותית בהוצאות בגין פעילות זו.

 


 

"אנו מגיעים לרמת מחירים שעלולה לפגוע בשרות שלנו ללקוחות", אמר דנינו, והוסיף כי לפעמים הוא נדהם מהתנהגות הרגולטור של המערכת הבנקאית בהיבט זה. "לשמחתי בתקופה האחרונה גם הרגולטורים שותפים לתחושה זו ואכן נכונים הם למתן הקלות ואני מקווה שהדברים יצאו לפועל. אני בטוח ששינוי זה יכלול גם היבטים של פיתוח עיסקי ודאגה ליציבות המוסדות הפיננסים המנהלים את כספי העתיד של אזרחי מדינת ישראל", אמר.

 

אצבע מאשימה לכיוון הרגולציה מפנה דנינו גם בעניין הקיפאון בבורסה "אני לא מתלהב מעלייה במחזורי המסחר בימים האחרונים", אמר.

 

"בעלי עסקים שאיתם אנו בקשר יומיומי אינם מעוניינים בגיוס כסף באמצעות מוסד זה וחלקם ציינו שזאת בגלל הרגולציה. חלק גדול מהחברות הציבוריות הקיימות הצביעו ברגליים, המחזורים הלכו וירדו, חברי הבורסה שאינם בנקים המתפקדים כגורם תחרותי למערכת הבנקאית הולכים ונסגרים. אך יש לציין כי ישנן גם סיבות אובייקטיביות כמו למשל יציאת הכסף המוסדי לחו"ל", אמר דנינו.

 

עוזי דנינו, מנכ"ל אקסלנס, בוועידת שוק ההון עוזי דנינו, מנכ"ל אקסלנס, בוועידת שוק ההון צילום: ענר גרין

 

על המלצות הוועדה להגברת הנזילות אמר דנינו כי "יכול להיות שהנפקת הבורסה היא אירוע מכונן שיכול להניע את כל גלגלי השיניים", והוסיף כי "מעניין לראות מה קרה בעולם לבורסות לאחר שהנפיקו את עצמן ומזה ללמוד מה עלינו לעשות".

 

"פנסיית החובה יוצרת אשליה בקרב הציבור שהם מסודרים לפנסיה", אמר דנינו. "לצערנו, שיעור התחלופה, הנאמד על ידי מחקרים שנעשו, עומד על כ-50% אצל גברים ו-45% אצל נשים".

 

"שיעורי תחלופה אלו לוקחים בחשבון שלושים שנות עבודה אבל אנו יודעים שבישראל של היום לחלק גדול של העובדים קשה לשמור על מקום עבודה מעל גיל מסויים כך שבשנים בהם הצבירה אמורה להיות בשיאה, פעמים רבות שהיא יורדת לאפס.

 

"יש לקחת בחשבון שמצב זה הולך ומחמיר עם העלייה בתוחלת החיים והתשואות הנמוכות השוררות כעת.

 

"תמונה עגומה זו דורשת התייחסות ומתן פתרונות אשר יאפשרו זקנה בכבוד לאזרחי מדינת ישראל. כדוגמת המכשיר ההוני – כן דיברנו עליו הרבה בשנים האחרונות הגדלת ההפרשות – כן הגדלה ולא הורדה ומוצרים נוספים  אכן, יש משמעות תקציבית כיום לפתרונות אלה אך אם לא נציע אותם, מה יהיה מחר? ולפני כן כדאי שנשאל את עצמנו גם מה המשמעות התקציבית בטיפול בדור הפורשים אשר יהיה בעוני".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x