$
בורסת ת"א

האוזר: "חברות ציבוריות צריכות להכיר בעובדה שיש להן שותפים"

יו"ר רשות ני"ע אמר בכנס בקריה האקדמית אונו, כי "כולם נתלים על הרגולציה כאילו זאת הסיבה לכל הבעיות. אבל צריך לנעוץ את הנעץ בבעיה האמיתית. מלאנוקס לא הייתה כפופה לרשות ני"ע. מלאנוקס יצאה מהבורסה כי המנכ"ל רצה להיות גם יו"ר"

יניב רחימי 10:1326.11.13
"כולם נתלים על הרגולציה כאילו זאת הסיבה לכל הבעיות. אבל צריך לנעוץ את הנעץ בבעיה האמיתית. מלאנוקס לא הייתה כפופה לרשות ני"ע. מלאנוקס יצאה מהבורסה כי המנכ"ל רצה להיות גם יו"ר", כך אמר הבוקר (ג') יו"ר רשות ני"ע פרופ' שמואל האוזר בכנס "שוק ההון והרגולציה לאן?" שנערך בקריה האקדמית אונו.

לדברי האוזר, "בכל מה שקשור באמון בשוק ההון, אני מאמין ברגולציה חזקה. חברות ציבוריות צריכות להכיר בעובדה שיש להן שותפים", אמר האוזר והתייחס לאווירה העויינת לטייקונים "גם הציבור וגם התקשורת צריכים להפסיק עם הפופוליזם, ככל שיש פופוליזם".

 

"אחת הסוגיות המרכזיות העומדות על סדר היום הציבורי היא, האם מטוטלת הרגולציה הלכה רחוק מידי?" המשיך האוזר. "נראה שיש צורך במציאת סדר רגולטורי מעודכן עם נקודת שיווי משקל חדשה".

 

פרופ' שמואל האוזר, יו"ר רשות ני"ע היום בכנס פרופ' שמואל האוזר, יו"ר רשות ני"ע היום בכנס צילום: אוראל כהן

 

 

לדבריו, "אנחנו זקוקים לרגולציה חזקה ואכיפה חכמה, מידתית, שמתמקדת במהות ולא דווקנות משפטית, מוכוונת צמיחה בתעשייה ובכלכלה הישראלית. בין השאר, הרגולציה צריכה להיות מבוססת אסטרטגיה לטווח ארוך שתכליתה הפיכת שוק ההון והבורסה בישראל למרכז פיננסי בינלאומי.

 

"הממצאים האמפיריים בספרות הכלכלית מעידים שבמדינות שדואגות להגן על המשקיעים יש שוקי מניות טובים יותר, יותר חברות ציבוריות, יותר הנפקות של חברות חדשות ושוקי חוב גדולים יותר מאשר במדינות שאינן דואגות להגן על המשקיעים. לכל אלה תרומה מובהקת לצמיחה כלכלית. על רקע זה נראה לי שהאתגר הרגולטורי בעת הזו הוא מציאת נקודת שיווי משקל חדשה בין הרצון להגן על המשקיעים לבין הרצון לא לפגוע בסקטור העסקי.

 

"בפתחה של המאה ה-21 ניצב העולם בפני משבר כלכלי, שמקיף את כל תחומי החיים ומשפיע כמעט על כל מדינות העולם. מדינות מסויימות הגיעו לכדי פשיטת רגל, חלקן קרובות לכך, וממדי האבטלה העולמיים בשיאם. תהליכים אלו ועוד רבים נוספים הם בעלי השפעה פוליטית עמוקה ברחבי העולם ויש המשתמשים בהם על-מנת 'לסיים' באופן חד-צדדי את תפקידה ההיסטורי של המחשבה הליברלית המודרנית.

 

האם השיטה הקפיטליסטית פשטה את הרגל במידה כזו שנדרשת רגולציה כבדה שתכליתה לעשות סדר מכוון וכופה ע״י הריבון? רק אזכיר את הסרט וול סטריט בו הטייקון גורדון גקו אומר: What's worth doing is worth doing money. ומה רע בזה? האם יש בכך פגיעה בתפקודו של שוק הון יעיל?

 

"על רקע זה לדעתי האתגר של כלל הרגולטורים, ושל רשות ני"ע בפרט, צריך להיות: שמירה על ענייניו של ציבור המשקיעים; שמירה ותחזוקה של שוק הון הוגן ויעיל; עידוד יצירת הון לטובת המשק הכלכלי, הצרכנים והמשקיעים.

 

"לצורך התמודדות עם האתגרים הללו, רשות ני"ע פירסמה מפת דרכים בחודש ספטמבר 2012 שמפרטת את התוכניות שלנו בשנים הקרובות עם לו"ז ליישומם. מפת הדרכים כוללת, מה בכוונת הרשות לעשות, בתחום האסדרה, בתחום ההקלות לגופים מפוקחים ובתחום פיתוח שוק ההון והבורסה. מי שרוצה לעקוב אחרי פעולותיה הנוכחיות של הרשות ומה אנחנו הולכים לעשות בעתיד הנראה לעין, יכול לקבל תמונה מלאה על כך. צריך סבלנות. אבל אנחנו מתכוונים לעשות הכל לעמוד בלו"ז שנקבע. לצורך יישום האתגרים של שוק ההון בכלל ושל הרגולטורים בפרט, יש צורך בשיתוף פעולה בין כל השחקנים בשוק ההון", אמר האוזר.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x