כיל צפויה לשתף פעולה עם חברת אלאנה הקנדית בכריית אשלג באתיופיה
על המגעים מדווחת בלומברג. אלאנה כבר גייסה 85 מיליון דולר לטובת פיתוח המכרה ומנכ"ל החברה נפגש עם סטפן בורגס, מנכ"ל כיל
כיל, יצרנית הדשנים הישראלית, נמצאת בדרכה לשיתוף פעולה עם אלאנה הקנדית. השתיים נמצאות במגעים לפיתוח מכרה אשלג באתיופיה. כך, על פי בלומברג.
- אחרי זינוק של 11% בשבוע: פסגות ממליצים לקנות את מניית כיל
- אורלקלי: עלייה של 10% בייצור האשלג ב-2013 - נמוך מהתחזית
- צרות בכיל: עובדי מפעלי ים המלח הכריזו סכסוך עבודה
אלאנה כבר גייסה כ-85 מיליון דולר במטרה לפתח את מכרה האשלג באתיופיה, כאשר לפני מספר חודשים הגיע מנכ"ל החברה לתל אביב לשוחח עם סטפן בורגס בנוגע לפיתוח המכרה.
ההערכות הן כי עלויות הייצור של האשלג במכרה באתיופיה ינועו סביב 100 דולר לטון, מאחר והאשלג נמצא בעומק נמוך יחסית באדמה, כאשר על כך יתווספו עלויות אחזקה של כ-25 דולר לטון.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
לאחרונה סגרה אורלקלי, ענקית האשלג הרוסית, חוזים לאספקת אשלג בסין בסכום של כ-305 דולר לטון, כך שעדיין נותר מרווח גבוה יחסית אם אכן עלות הפקתו של האשלג באתיופיה תהיה כ-125 דולר לטון.
אתיופיה נמצאת בקרבה גיאוגרפית לשניים מהשווקים הבולטים היום בעולם לצריכת אשלג, הודו וסין, כאשר ביקוש האשלג באפריקה שנמצא היום ברמה של כמיליון טון לשנה צפוי לגדול עד לכ-7-5 מיליון טון בשנה עד שנת 2020.
מחברת כיל נמסר: "כיל בוחנת הזדמנויות ופרויקטים בינלאומיים באופן תדיר ושגרתי. שיתופי הפעולה בין כיל לאחרים מתחילים לעיתים קרובות לפי מודל של סיוע טכני בלבד. הנסיבות בשוק האשלג כפי שבאות לידי ביטוי בתקופה האחרונה הופכות פרויקטים חדשים הנוגעים לכרייה למאתגרים. הודענו, עת פרסמנו את האסטרטגיה החדשה של כיל, על כוונתנו לפתח ולהגדיל את כושר ייצור האשלג מעבר למכרות הנוכחיים".