$
בורסת ת"א

פרשנות

הפתרון - בדיקת פוליגרף שנתית

אם החשדות נגד משה גולדמן, שאול מאור והדר אשרת יתבררו כנכונים - ניתן יהיה לקבוע כי טובת העמיתים בחברת הגמל הגדולה בישראל היא לא פרמטר

אתי אפללו 06:4729.01.14
המרכיבים בסיפור מעצרם של משה גולדמן, שאול מאור והדר אשרת נשמעים מוכרים לעייפה. שוב חשדות לעסקאות סיבוביות, שוב בכירים מבין האנשים שתפקידם לנהל לנו את הכסף שישמש אותנו לעת פרישה, גורפים לכאורה מיליוני שקלים לכיסם – על חשבוננו. ושוב לא מדובר בתופעת שוליים: אם חשדות אלה יתגלו כנכונים, ניתן יהיה לקבוע כי טובת העמיתים בחברת הגמל הגדולה בישראל היא לא פרמטר.

 

משה גולדמן והדר אשרת משה גולדמן והדר אשרת צילום: אוראל כהן

 

גם ההמשך ידוע – חקירות ארוכות, מסורבלות, מתישות. ובטח נראה קרב בין רשות ני"ע לבין הפרקליטות, וויכוחים שיבחנו אם משפט כזה או אחר הוא סלנג של השוק, או ראיה מפלילה. ואפשר גם לנחש שבסוף ייחתם הסדר טיעון שבו כל צד יכריז על עצמו כמנצח. השיטה לא עובדת. במקרים רבים, מנהלי כספי ציבור ששולחים את ידם לקופה הציבורית הם מתוחכמים מדי עבור רף ההוכחה הפלילי. והמעשים שלא ייעשו בכספי ציבור – חוזרים על עצמם שוב ושוב. כמו במפעל של שוקולד, שבו העובדים על פס הייצור גונבים קובייה, כאן יש מפעל ענק, ועל פס היצור יש ערימות של כסף. שלנו.

 

הפתרון? צריך לשנות את ההתייחסות. כל מי שמנהל כספי ציבור ראוי שיעבור בדיקת פוליגרף פעם בשנה, ויישאל כמה שאלות פשוטות כגון האם פעלת שלא לטובת עמיתים? האם לקחת לכיסך כספים שמקורם בעסקאות בכספי עמיתים? בדיקת הפוליגרף היא מנהג מקובל בקבלה לעבודות רבות. משרד החוץ לדוגמה. וגם בניהול החסכונות שלנו ראוי לאמץ את אותה הגישה, שתהיה אפקטיבית הרבה יותר מכל חקירה של רשות ני"ע. מי שלא עובר בהצלחה את בדיקת הפוליגרף - שלא ינהל כספי ציבור. ומי שלא רוצה לעבור בדיקה? שלא ינהל כספי ציבור. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x