מנכ"ל פימקו החדש מרגיע: "משבר המטבעות בכלכלות המתעוררות לא יתפשט"
בראיון ראשון מאז החליף את מוחמד אל־עריאן, אמר דגלאס הודג' כי המשבר הפוקד את "ברזיל, הודו, אינדונזיה, דרום אפריקה וטורקיה לא מספיק מסוכן כדי להדביק את המערכת כולה"
המנכ"ל החדש של קרן פימקו דגלאס הודג' אינו מוטרד ממשבר המטבעות הפוקד את הכלכלות המתעוררות, ולא סבור שהוא מסוכן דיו כדי "להדביק את המערכת", כך בראיון ראשון עמו מאז החליף בתפקיד את מוחמד אל־עריאן, שפורסם אתמול ב"טלגרף" הבריטי.
- "המודל הישן של צמיחה בשווקים המתעוררים כבר לא רלבנטי"
- קרן המטבע מזהירה מפני מחנק אשראי בעקבות הזעזוע בשווקים המתעוררים
- אג'יו: "אין כזה דבר שווקים מתעוררים"
הודג' עוד אמר כי בעוד ישנן כלכלות ש"מכרו את עתידן" אחרי שצברו גירעונות עתק, שוקי הכלכלות המתעוררות ככלל עתה חסינות יותר מכפי שהיו לפני שני עשורים.
לדברי הודג', כלכלות שלא הפיקו לקחים מהמשבר האסייתי של שנות התשעים מסתכנות בנפילה לאותה מלכודת עצמה. "אם הולכים אחורה למשבר החוב של אסיה ב־1998, שהתפשט למדינות אמריקה הלטיניות, המדיניות שבה נקטו אחרי המשבר היתה 'לא ניתן לזה לקרות שוב'", אמר. "אחד המכשירים שנכנסו לשימוש היה צבירת רזרבות ענקיות בבנקים המרכזיים. המדינות שעשו כך, דרך מאזני סחר חיוביים ומדיניות פיסקאלית אחראית, הן יציבות. אלה שמכרו את עתידן, זה מתנקם בהן כעת".
להערכת פימקו, קרן ניהול קרנות האג"ח הגדולה בעולם, "חמש השבריריות" - ברזיל, הודו, אינדונזיה, דרום אפריקה וטורקיה - אינן חשובות דיין מבחינה מערכתית כדי לגרום לזעזועים בשאר העולם.
בתוך כך, בעוד הודג' אינו צופה "נחיתה קשה" בסין, כישלון קובעי המדיניות להגביר אכיפה נגד בנקאות הצללים עלול לערער לחלוטין את יציבות הכלכלה השנייה בגודלה בעולם. "עד כה בסין הם נקטו פעולה נחושה, אבל לקחו צעד אחורה, והתהליך מתחיל שוב. אז עד כמה אגרסיביים הם יהיו כשיבינו שהכלכלה מאטה? אם מצמצמים את האשראי, יש לזה השפעה על הכלכלה. עד כמה יצמצמו? השורה התחתונה היא שמדובר ברגולציה ובאכיפתה. אין לדעת". זאת, לדבריו, בשל חוסר העקביות שהפגין עד כה השלטון בבייג'ינג.
אל־עריאן, שיפרוש רשמית מפימקו בחודש הבא, אמר בסוף השבוע בראיון לרשת סי.בי.אס כי הכלכלה הגלובלית נמצאת על פרשת דרכים ותוכל לפנות שמאלה או ימינה, אך לא להמשיך בדרך שהתקדמה בה עד כה.