משרד האנרגיה אישר לאבנר ודלק קידוחים לשעבד את הזכויות בתמר
המשרד מסביר כי השעבוד יועמד "כבטחון לפירעון אגרות החוב שהנפקתן מתוכננת לחודש אפריל 2014". ל"כלכליסט" נודע כי החברות יגייסו עד 2 מיליארד דולר, שישמשו בין השאר לצרך מחזור חובות
מועצת הנפט שבמשרד האנרגיה אישרה לפני מספר ימים בקשה של חברות אבנרו דלק קידוחים לשעבד את זכויותיהם במאגר תמר. שתי החברות, שבשליטת יצחק תשובה, מחזיקות במאגר יחדיו 31.25%.
הנימוק שמשרד האנרגיה לאישור שניתן הוא שהשעבוד יועמד "כבטחון לפירעון אגרות החוב שהנפקתן מתוכננת לחודש אפריל 2014". עוד עולה מהאישור שלא מדובר רק בשעבוד הזכויות במאגר אלא ש"נוסף על זכויות השותפויות בחזקת תמר ישועבדו לטובת הנאמן גם זכויותיהן באישור ההפעלה של מערכת הפקה של גז טבעי מחזקת "תמר", ובמערכת ההפקה".
מבדיקת "כלכליסט" עולה שהשעבוד נועד לשם גיוס חוב בהיקף של עד 2 מיליארד דולר, עבור מחזור חובות החברה, בגין הלוואות שנלקחו בעבר לצורך פיתוח מאגר תמר בהיקף של קרוב ל900 מיליון דולר. ההלוואות נלקחו מברקליס וHSBC.
הגיוס הקרוב יאפשר בנוסף אפשרות ליצירת "כרית מזומנים" שתשמש את החברה להשקעות נוספות במאגרים אחרים, לצורך המשך הפיתוח של תמר והתקנת מדחסים (בוסטרים) שיגדילו את היקף האספקה בשנה הבאה בכ-20%, וכן לצורך פיתוח של מאגר הלווין "תמר SW". אפשרות נוספת לשימוש בכסף שיגויס הוא למימון פיתוח מאגר לוויתן, לרבות אפשרות למימון עצמאי בלי להשתמש באפשרות מכירת 25% מהמאגר לוודסייד האוסטרלית בעבור 2.7 מיליארד דולר.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", דלק קידוחים ואבנר סגרו מתווה לגיוס של עד 3 מיליארד דולר עבור המטרות שהוזכרו כמו גם עבור אפשרות של ייצוא גז ממאגר תמר. הבנקים שתוכננו להשתתף בחבילת המימון האמור היו HSBC ומורגן סטנלי. HSBC אמור היה להיות אחראי על ארגון האקוויטי שהיקפו כשליש מחבילת המימון. למרות התוכניות הגדולות, החלטת הממשלה לייצוא גז מיוני 2013 הגבילה את מכסת הייצוא כך שכל שנותר בתוכניות הוא מחזור חוב ופיתוח מאגרים קיימים.