אפל עקפה את התחזיות; תגדיל תוכנית הרכישה העצמית של מניותיה
הרווח הנקי של ענקית הטכנולוגיה עמד על 11.62 דולר למניה ברבעון השני הפיסקאלי, וההכנסות הסתכמו ב-45.6 מיליארד דולר. אפל תגדיל תוכנית הרכישה העצמית של מניותיה ל-90 מיליארד דולר, ותבצע פיצול מניות; זינקה ביותר מ-8% במסחר המאוחר
אפל
פרסמה הערב את דו"חותיה לרבעון השני הפיסקאלי; הרווח הנקי של ענקית הטכנולוגיה עמד על 10.2 מיליארד דולר, 11.62 דולר למניה, וההכנסות הסתכמו ב-45.6 מיליארד דולר. האנליסטים ציפו לרווח נקי של 10.19 דולר למניה על הכנסות של 43.67 מיליארד דולר. מניית אפל זינקה ביותר מ-85 במסחר המאוחר.
- אפל מתקרבת לשירותי התשלום: מגייסת מנהלי מוצר ופיתוח עסקי
- "פרנואידים חסרי כבוד": הצד האפל של עבודה באפל
- "אנחנו חייבים להגיע לאותה הרמה של אנדרואיד"
בתקופה המקבילה אשתקד רשמה אפל רווח נקי של 9.5 מיליארד דולר, 10.09 דולר למניה, והכנסות של 43.6 מיליארד דולר.
אפל הודיעה גם כי תגדיל את תוכנית הרכישה העצמית של מניותיה מ-60 ל-90 מיליארד דולר. כמו כן תבצע החברה פיצול מניות ביחס של אחת לשבע, החל ב-9 ביוני. מדובר בפיצול הראשון שמבצעת החברה מאז הפיצול ביחס של אחת לשתיים בשנת 2005.
הגידול בשורת הרווח התאפשר, בין השאר, הודות לעלייה בשולי הרווח, מ-37.5% ברבעון הראשון של 2013 ל-39.3% כעת (האנליסטים צפו שולי רווח של 37.7%).
העלייה בהכנסות התאפשרה בעיקר הודות לזינוק מפתיע, בשיעור של 17%, במכירות האייפונים ל-43.7 מיליון יחידות ברבעון, לעומת תחזיות האנליסטים שצפו מכירה של 37.7 מיליון אייפונים. הגידול קשור, ככל הנראה, במידה רבה להתחלת שיווק האייפון על ידי ספקית הסלולר הגדולה בסין בינואר השנה.
הזינוק במכירות האייפונים קיזז צניחה מדאיגה של 16% במכירות האייפדים - מ-19.5 מיליון יחידות בשנה שעברה ל-16.4 מיליון בלבד השנה – נמוך משמעותית מתחזיות האנליסטים שצפו שהיקף מכירות הטאבלטים יישאר ללא שינוי. מדובר בצניחה ניכרת שאם תימשך יכולה להעמיד בסיכון רציני את מעמדה של אפל בשוק הטאבלטים.
מכירות המקים עמדו של 4.1 מיליון יחידות, גידול נאה של 5% בתקופה שבה שוק המחשבים האישיים נמצא במגמת ירידה. מכירות האייפוד המשיכו בהתרסקות הצפויה - צניחה של 51% לעומת הרבעון הראשון אשתקד ל-2.8 מיליון יחידות בלבד. מכירות האייטיונס, התוכנה והשירותים ממשיכות להוות מרכיב חשוב בפעילות אפל עם הכנסות רבעוניות שעלו ב-11% ל-4.6 מיליארד דולר.
ברבעון הנוכחי, 66% ממכירות אפל הגיעו משווקים שמחוץ לארה"ב. הגידול הגדול ביותר נרשם ביפן, שם זינקו מכירות החברה ב-26% לכ-4 מיליארד דולר; בסין רבתי ממשיכה אפל לשמור על צמיחה יפה ועקבית עם גידול של 13% למכירות של 9.3 מיליארד דולר. ביבשת אמריקה עמדו מכירות אפל על 14.3 מיליארד דולר (עלייה של 2%) ובאירופה על 10.2 מיליארד דולר (גידול של 4%). רק באזור אסיה-פסיפיק רשמה החברה ירידה במכירות, בשיעור 17%, ל-2.6 מיליארד דולר.
"אנחנו גאים מאוד בתוצאות הרבעוניות שלנו, במיוחד מכירות האייפון החזקות והכנסות השיא משירותים", מסר מנכ"ל אפל, טים קוק, בהודעה לעיתונות. "אנחנו מצפים בלהיטות להשיק עוד מוצרים ושירותים חדשים שרק אפל יכולה להוביל לשוק". מדובר ברמיזה נוספת בשורה של רמיזות מצד קוק להשקת הצפויה מזה זמן רב של קטגוריית מוצר חדשה שאולי תיתן רוחב גבית לחברה.
עם זאת, אם התחזיות של אפל לרבעון הבא מלמדות משהו, השקה כזו לא צפויה ברבעון הנוכחי. לפי התחזיות, ההכנסות ברבעון הנוכחי ינועו בין 36 מיליארד ל-38 מיליארד דולר. זאת, לעומת 35.3 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד - לא בדיוק הגידול שמצפים לראות עם השקת קטגוריית מוצר חדשה. בנוסף אפל חוזה שולי רווח של בין 37% ל-38% והוצאות תפעוליות שינועו בין 4.4 מיליארד ל-4.5 מיליארד דולר.