כלל ביוטכנולוגיה תלויה ברגולטור האמריקאי כדי לקבל מאות מיליוני דולרים על מכירת אנדרומדה
חברת ההשקעה בביומד תקבל 20 מיליון דולר באופן מיידי מהייפריון האמריקאית. היא צפויה לקבל 145 מיליון דולר נוספים לאחר קבלת אישורים רגולטוריים ואישורי שיווק. החלק האחרון בעסקה מותנה במכירות התרופה לסוכרת נעורים של אנדרומדה, והתמורה עשויה להגיע עד ל־405 מיליון דולר נוספים
כלל ביוטכנולוגיה, חברת ההשקעה בביומד, חתמה על עסקה למכירת החברה־הבת, אנדרומדה, בסכום של עד 570 מיליון דולר. החברה תקבל באופן מיידי 20 מיליון דולר, שיורכבו מ־12.5 מיליון דולר במזומן והיתרה במניות החברה הרוכשת, הייפריון, הנסחרת לפי שווי שוק של 500 מיליון דולר בנאסד"ק.
- כלל ביוטכנולוגיה: הסכם למכירת אנדרומדה בעד 570 מיליון דולר
- הפספוס של טבע: מדיוונד תנפיק לפי שווי של 340 מיליון דולר
- די-פארם קפצה ב-125%: קיבלה דו"ח ביניים בניסוי בחולים שעברו שבץ
בנוסף לכך, כלל ביוטכנולוגיה צפויה גם לקבל 145 מיליון דולר על אישורים רגולטוריים ואישורי שיווק. החלק האחרון בעסקה מותנה במכירות התרופה של אנדרומדה, ועשוי להגיע עד ל־405 מיליון דולר. כלל ביוטכנולוגיה תהיה גם זכאית לקבל תמלוגים של 10%–17% מהמכירות של התרופה לסוכרת נעורים.
אנדרומדה פיתחה את תרופת ה־DiaPep277 שמיועדת לטיפול בחולי סוכרת נעורים, המהווים רק 10% מחולי הסכרת בעולם, כך שהבחירה בהייפריון, חברה המתמחה בתרופות יתום, עשויה להיות מוצדקת על רקע העובדה שמדובר בשוק נישתי.
חולקת את הסיכון בכישלון
המשקיעים של כלל ביוטכנולוגיה ציפו לעסקה עם אחת מענקיות התרופות העולמיות, כגון אסטרה־זנקה או נובו־נורדיסק, והעובדה שאלו פסחו על התרופה עשויה לאותת על הפוטנציאל שהן מייחסות לה. מבחינת כלל ביוטכנולוגיה, כעת החברה חולקת את הסיכון בחוסר ההצלחה, בשלב המכריע של הניסויים. במידה והניסויים ייכשלו, כלל ביוטכנולוגיה לא תישא בעלויותיהם באופן בלעדי ומדובר בעשרות מיליוני דולרים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
תשלם לטבע את התקבולים
רק בפברואר האחרון רכשה כלל ביוטכנולוגיה מחברת טבע את אחזקותיה (16%) באנדרומדה, תמורת 72 מיליון דולר. העסקה הנוכחית משקפת שווי דומה, כאשר כלל ביוטכנולוגיה תשלם לטבע את הסכום מהתקבולים שתקבל כתוצאה מהעסקה הנוכחית.
המוצר של אנדרומדה נועד למנוע את התדרדרות מחלת סוכרת הנעורים, כאשר התרופה ניתנת בזריקה אחת לשלושה חודשים, ואמורה להפסיק את תהליך ההרס העצמי שבו פוגעת המערכת החיסונית בתאי הלבלב האחראים על הפרשת האינסולין. במאי 2013 דיווחה אנדרומדה על הצלחה בניסוי בשלב השלישי, שמטרתו היתה לבחון את בטיחות ויעילות התרופה במשך שנתיים נוספות, מעבר לשנתיים הראשונות שלאחר האבחון. כעת החברה מצפה לתוצאות הניסוי האחרון שיפורסמו עד סוף 2014, ויקבע האם התרופה תוגש לאישור ה־FDA.
בסוכרת נעורים מערכת החיסון תוקפת את תאי הבטא בלבלב, המייצרים את האינסולין. מרבית הטיפולים מטפלים בסימפטום ולא במחלה. גודל השוק שאליו פונה אנדרומדה קשה להערכה מאחר שכיום אין תרופות מתחרות, אך בעבר העריכו גורמים בחברה את הפוטנציאל ב־1–1.5 מיליארד דולר בשנה.