איפה בנק ישראל? הדולר היציג ירד ב-0.3% לשפל של כמעט 3 שנים
שערו היציג של המטבע האמריקאי נקבע על 3.44 שקלים. היורו היציג עלה ב-0.1% לשער של 4.80 שקלים. FXCM: "בנק ישראל יצטרך להתערב באופן מסיבי כדי למנוע קריסה של שער החליפין"
הדולר ממשיך לאבד גובה במסחר מול השקל. השער היציג של המטבע האמריקאי ירד ב-0.3% ל-3.449 שקלים - שפל שלא נראה מאז אוגוסט 2011. היורו התחזק בשיעור קל של 0.1% לשער יציג של 4.80 שקלים.
אתמול בעולם, הליש"ט התחזק ב-0.7% לרמה של 1.694 דולרים - שיא של 5 שנים, בעקבות האצה בפעילות מגזר השירותים בבריטניה. היורו התחזק ב-0.4% לרמה של 1.39 דולרים והדולר הקנדי עלה ב-0.6% מול הדולר האמריקאי.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "למרות שאמש לא התקיים מסחר רשמי בישראל, בשוק הספוט העולמי הדולר-שקל אמש לנוע ואף צנח לשפל חדש מתחת לשפל של מרץ ב-3.454, וזאת בעקבות הקריסה הכללית של הדולר בעולם. נראה כי הסנטימנט כלפי הדולר בעולם נמצא בשפל עמוק, כאשר אתמול צנח מדד הדולר לרמתו הנמוכה ביותר מזה כחצי שנה".
"כעת, כאשר הגורמים בעולם תומכים בהמשך הפיחות בדולר, בשוק המקומי ממתינים לראות כיצד יפעל בנק ישראל. סביר להניח שגם הכותרות הכלכליות יתחילו שוב לעסוק בשער החליפין ובנזקו על הכלכלה. בישיבת המדיניות הקודמת בחר הבנק שלא להוריד ריבית, אבל אם תמשך קריסת הדולר בעולם וגם למול השקל יאלץ בנק ישראל לשקול ביצוע הפחתת ריבית נוספת. המשך ירידת הדולר-שקל תביא את בנק ישראל להתערב בשוק המט"ח באופן מסיבי כדי לנסות ולבלום את הסחף ולמנוע קריסה של שער החליפין", הוסיפו ב-FXCM.
על רקע המשך צניחת שער הדולר, אלישע ינאי, יו"ר איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה תקף את מדיניות הממשלה ובנק ישראל: "זו עת חרום לתעשיית ההייטק ואנו קוראים לראש הממשלה, שר האוצר, שר הכלכלה ולנגידת בנק ישראל לטקס לפעול לבלימת התיסוף ולהבאת שער הדולר לערכים שעמם התעשייה יכולה להתמודד. באם לא יעשו כן, לא ירחק המועד, בו יצטרכו להתמודד עם אלפי מפוטרים שלא ימצאו את מקומם בארץ ויצאו לרעות בשדות זרים".