ילן: "הפירמות שינו את הגישה והפסיקו לתלות את האשם בוושינגטון"
כך אמרה יו"ר הפד בהתייחסות לחוסר נכונותן של הפירמות לבצע השקעות בשל המדיניות הפיסקאלית; ילן אף הביעה דאגה ממגמת ההחלשות של מעמד הביניים
יו"ר הפד, ג'נט ילן המשיכה היום (ה') לשדר אופטימיות לשווקים בחלק השני של עדותה מול ועדת הבנקאות של הקונגרס. ביחס למדיניות הפיסקאלית היא אמרה כי "הפירמות החלו לשנות את הגישה והפסיקו לתלות את האשם בחוסר נכונתן לבצע השקעות בוושינגטון ובמדיניות הפיסקאלית".
- ג'נט ילן אופטימית: "צופה שיפור בכלכלה האמריקאית עד סוף השנה"
- ג'נט ילן: "סימן לשיפור בכלכלה - צמיחה איטית אך יציבה בשוק האשראי"
- בפעם הרביעית ברציפות: ילן הודיעה על צמצום ההקלה הכמותית
בתגובה לשאלה מי נהנה יותר מכל מתכנית ההקלה הכמותית של הפד, השיבה ילן כי "התכנית בוצעה לרווחת הכלל".
באשר לאימת המשקיעים מפני העלאת הריבית המתקרבת, אמרה ילן כי "כאשר שיעור הריבית עולה, זה טוב. זה סימן שמצב הכלכלה משתפר ויש לכך השפעה חיובית בסך הכל, למרות עלויות החוב הגבוהות יותר".
בסוגיית התרחבות פער המעמדות, הסכימה ילן עם הסנטור ביל נלסון, דמוקרט מפלורידה, כי מגמת ההחלשות של מעמד הביניים מדאיגה. לדבריה הקונגרס צריך לקחת חלק במאבק בתופעה, אולם השתתקה כאשר נתבקשה לספק דרכים ספציפיות לצורך כך, מעבר לקריאה הרגילה לעידוד ההשכלה ומתן הכשרה מקצועית לעובדים פשוטים.
ילן נשאלה, מדוע משקיעים זרים ממשיכים לרכוש אג"ח ממשלתיות אמריקאיות? על כך השיבה כי "זה נחשב לנכס הבטוח ביותר מבין הנכסים הבטוחים. אני מאמינה שזה מצביע על כך שיש להם אמון בבנק הפדרלי כמוסד שמחויב לשמירה על יציבות מחירים ודולר חזק".
בחלק הראשון של עדותה מול ועדת הכלכלה של הקונגרס שהתקיים אתמול, אמרה ילן כי ""הכלכלה האמריקאית תסיים את השנה הנוכחית במצב טוב יותר מאשר ב-2013, זאת על אף ההתחלה האיטית ברבעון הראשון".
"כשהחורף הקשה מאחורינו, מדדים רבים שפורסמו לאחרונה מצביעים על כך שהתאוששות בהוצאות ובפיריון כבר יצאה לדרך, כך שהכלכלה על המסלול לרשום צמיחה יציבה ברבעון הנוכחי", אמרה ילן.
ילן העריכה כי הצמיחה תתרחב "בשיעור גבוה יותר" השנה מאשר שיעור הצמיחה של 1.9% שנרשם ב-2013. לדבריה, אחד הסיכונים הוא האטה בסקטור הדיור שעשויה להיות ממושכת יותר מכפי שמעריכים.
ילן הוסיפה עוד שהתנאים בשוק העבודה השתפרו אך נותרו רחוקים מלהיות מספקים. לטענתה ההאטה בכלכלה מחייבת עדיין שמירה על מדיניות של הקלה מוניטרית. היא שבה והדגישה את הצורך במדיניות גמישה שתגיב לשינויים בתחזיות.