$
בורסת ת"א

הרשות פתחה הליך מינהלי נגד בכירי אקסטרא פלסטיק בעבר

הליך האכיפה המינהלית נפתח בשל החשד שהחברה חמקה מרישום הון חוזר שלילי והערת עסק חי בעזרת הגדלה מלאכותית של יתרת המזומנים

גיל קליאן 08:4721.05.14

רשות ניירות ערך פתחה בהליך אכיפה מינהלי נגד אקסטרא פלסטיק, שהגיעה במהלך 2012 להסדר חוב. ההליך נפתח נגד בכירים שכבר אינם מכהנים בחברה, בראשם המנכ"ל לשעבר יחיאל טיטלבאום, סמנכ"ל הכספים לשעבר גיל גרואר, היו"ר לשעבר רמי מנדולה, ורואה החשבון החיצוני המבקר של החברה, גבי שכטר.

 

בלב ההליך נמצאת הטענה, שכבר כיכבה בתביעה ייצוגית נגד החברה ובכיריה, שלפיה הבכירים הטעו את המשקיעים באופן הרישום של חלק מסעיפי המאזן בדו"חות הכספיים של הרבעונים השני והשלישי של 2011. החברה הוציאה תיקון לדו"חות אלה יום לפני שהציעה הסדר חוב לבעלי האג"ח שלה, אחרי שלא הצליחה לעמוד בתשלומים כלפיהם.

 

רשו"ת ני"ע טוענת, בדומה לתובעים הייצוגיים באותה תקופה, שהרישום המטעה לכאורה כיבה כמה נורות אזהרה שהיו יכולות לרמוז על קשיים אפשריים ביכולת החזר החוב של יצרנית יריעות הפוליאתילן. לפני כחודש הגיעו לפשרה בתביעה הייצוגית, כחלק מהליך גישור שהתקיים אצל עו"ד גיל אוריון, שבמסגרתו זכו בעלי האג"ח שטענו לפגיעה לפיצוי בסך 1.3 מיליון שקל. כעת, עם פתיחת ההליך של הרשות, ייתכן כי בכירי החברה לשעבר יצטרכו לשאת בקנסות נוספים פרט להסדר הפשרה בתביעה הייצוגית שהוגשה נגדם בהליך אזרחי.

 

הטענות מתמקדות ברישום של פיקדון בסכום של 25 מיליון שקל כפיקדון נזיל בדו"חות, כאשר בפועל היה מדובר בפיקדון שאינו נזיל ורישום בעייתי נוסף נוגע להלוואה של 33.1 מיליון שקל שנרשמה כהלוואה לזמן ארוך, ולאחר פרסום הדו"חות תוקנה להלוואת זמן קצר. לטענת התובעים, רישום נכון של הפיקדון וההלוואה היה מעביר את החברה להון חוזר שלילי, כאשר בפועל הציגה בזכות הרישום המוטעה הון חוזר חיובי. כמו כן טענו התובעים כי בעקבות שינוי הרישום היו צריכים רואי החשבון של החברה לרשום בדו"חותיה הערת עסק חי. במסגרת התביעה הייצוגית דחו הבכירים את הטענות בדבר רישום כוזב, וטענו כי בכל מקרה לא היתה עילה לרישום הערת עסק חי.

 

החברה עדיין סובלת מהפסד גולמי בדו"ח השנתי של 2013. היא הצליחה להתנער ממנו רק ברבעון הרביעי של 2013, אז עברה לרווח גולמי של כמיליון שקל שהיווה 6.6% מהמכירות. בתוצאות השנתיות רשמה החברה הפסד תפעולי של 11 מיליון שקל, והפסד נקי של 15.4 מיליון שקל.

 

שמואל האוזר יו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר יו"ר רשות ני"ע צילום: אוראל כהן

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x