$
בורסת ת"א

אחרי חמישה חודשים בלבד: סקיילקס בדרך להסדר חוב נוסף

אחרי רבעון אחד בלבד - רואי החשבון של סקיילקס מחזירים את הערת "עסק חי" לדו"חות של החברה שבשליטת אילן בן-דב; ברקע: הדרישות החדשות שהציבה סמסונג

יניב רחימי 09:3230.05.14

לא חלפו חמישה חודשים מאז שהושלם הסדר החוב של סקיילקס, וכבר החברה שבשליטת אילן בן-דב מודיעה כי בכוונתה לפנות לנאמני איגרות החוב של החברה על מנת שיפנו לבית המשפט כדי למנות מומחה לצורך קיום משא ומתן להסדר חוב בין סקיילקס לבין כל נושיה. 

 

בדו"חות סקיילקס לרבעון הראשון של 2014 כותבים רואי החשבון של החברה כי קיימים ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה כעסק חי. זאת לאחר שבדו"חות 2013, שפורסמו לפני חודשיים, הוסרה הערת רואי החשבון בהתבסס על העלאת שווי פעילות הסלולאר וקביעת פרופ' ברנע לפיה סקיילקס יכולה לעמוד בפירעון החוב.

 

אילן בן-דב אילן בן-דב צילום: אביגיל עוזי

 

החזרת הערת "עסק חי" לדו"חות של סקיילקס מגיעה על רקע ההתפתחויות השליליות במערכת היחסים העסקית שבין החברה שבניהולו של יהל שחר לבין סמסונג ולאור סימני האזהרה שקיימים בדו"ח, לרבות גירעון בהון העצמי (סולו) ובהון החוזר (סולו).

  

בסקיילקס מעריכים שאם החברה לא תצליח לשנות את עמדת סמסונג, עלולה להיות לכך השפעה מהותית לרעה על יכולתה לעמוד ביעדי ההפצה של טלפונים ואביזרים, על תזרים המזומנים החזוי, על השווי ההוגן של הפעילות, על ה-NAV (שווי נכסי נקי) - ועל כושר הפירעון שלה. בתרחיש כזה קיים חשש להתקיימות עילות לפירעון מיידי בשטרי הנאמנות ובמסמכי האשראי של סקיילקס מול בנק מזרחי טפחותומול אקסלנס שהעניקה לפני כחודש הלוואה לסקיילקס. 

 

לפי הדו"חות שפורסמו הלילה, החוב של סקיילקס בסוף הרבעון הראשון של 2014 הסתכם ב-955 מיליון שקל, אחרי שבמהלך הרבעון נפרע חוב ושולמו ריביות למחזיקי האג"ח בסכום כולל של 70 מיליון שקל. הודות למזומנים ופקדונות של 110 מיליון שקל ויתרת הון חוזר של 35 מיליון שקל, החוב נטו מסתכם ב-880 מיליון שקל. החוב נטו לא כולל את החוב של סקיילקס למס הכנסה לפי הסכם עם רשות המסים.

 

נכון להיום שווי השוק של של אחזקותיה של סקיילקס ב-12.56% ממניות פרטנרהוא 575 מיליון שקל בלבד.

 

 

ההכנסות של סקיילקס ברבעון הראשון הסתכמו ב-269 מיליון שקל, עלייה של 56% לעומת הרבעון המקביל ב-2013.

 הזינוק בהכנסות נובע בעיקרו מעליה במספר מכשירי הסלולר שנמכרו ומהרחבת ערוצי המכירה של סקיילקס בשוק הפתוח. הזינוק בהכנסות קוזז מעליה של 66% בעלות המכר ומתן שירותים. כך שהרווח הגולמי של סקיילקס ברבעון הראשון הסתכם ב-26 מיליון שקל בלבד, כפי שהיה ברבעון המקביל. השחיקה ברווחיות הגולמית נוסעת מירידת מחירי המוצרים עקב התחרות בתחום מוצרי הסלולר, לרבות התחרות מול היבוא המקביל.

  

תחום הטלפונים והאביזרים הסלולאריים תרם לרווח של סקיילקס כ-17 מיליון שקל ברבעון, וה-EBITDA מהפעילות הסתכמה ב-25 מיליון שקל.

 

מנגד שולמו מסים של כ-11 מיליון שקל במסגרת ההסכם עם רשות המסים וכמו כן סקיילקס נשאה בתשלומי מטה ותשלום בגין עסקת סבן בסכום של כ-10 מיליון שקל.

  

ההפסד של סקיילקס ברבעון הראשון הסתכם ב-11 מיליון שקל, לעומת הפסד של 4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x