הבעיות של בן דב: סמסונג עוצרת את אשראי הספקים לסקיילקס
היבואנית מדווחת כי סמסונג הקוריאנית מבקשת ממנה הבהרות ביחס ליכולתה לעמוד ביעדי המכירות שהציבה לה לשנת 2014
סקיילקס משחררת כעת פרטים נוספים לגבי המכתב שקיבלה מיצרנית הסלולר סמסונג, שתוכנו עלול לפגוע ביכולתה לעמוד בתקציב החברה ותזרים המזומנים הנגזר ממנו. ההבהרה מגיעה בעקבות ההודעה ששחררה החברה הלילה ובה לא פירטה החברה על תוכן המכתב. הודעה זו גרמה לירידות שערים חדות במניית סקיילקס.
- סמסונג מציבה תנאים לסקיילקס - יכולת החזר החוב עלולה להיפגע
- חיים סבן רוצה להיפרד: טוען כי בן־דב הפר את הסכם השליטה
בהבהרה שמפרסמת סקיילקס כעת נכתב כי "על רקע מחלוקות טכניות ומסחריות בין החברה לבין סמסונג שהעמיקו לאחרונה, לרבות בסוגיות של אחריות ואיכות מוצר, ואכיפת ובעלות על זכויות יוצרים, קיימה החברה דיונים עם סמסונג במשרדי סמסונג בקוריאה ובארץ".
לפי סקיילקס, "בעקבות דיונים אלו קיבלה החברה אתמול הצעה בכתב הכוללת: הודעה כי זכויות היוצרים בתוכנות בטלפונים הינן בבעלות בלעדית של סמסונג, והתחייבות סקיילקס שלא להעלות טענות כלשהן בנושא; הסדרת טיפול בהיבטי איכות מוצר ותלונות לקוחות; רכישה חוזרת מסקיילקס של מלאי טלפונים מסוגים מסויימים על-ידי סמסונג, והסרת יעדי הרכישות מסמסונג לשנים 2014 ו-2015". סקיילקס מדווחת כי היא אינה מתכוונת להיענות להצעה כאמור והיא פנתה לסמסונג לדון בכך.
ואולי הצעד המשמעותי ביותר מצד סמסונג הוא שהיצרנית הקוריאנית מבקשת לקצר את ההסכם הנוכחי מול סקיילקס כך שהוא יסתיים בסוף 2015 ולא ב-2020. בתמורה מוכנה סמסונג לוותר על יעדי הרכישה של סקיילקס ממנה בשנים 2014 ו-2015.
בן דב הרגיע את המשקיעים
סמסונג וסקיילקס חתמו בחודש פברואר על הסכם חדש ביניהן עד ל-2020 שכלל שינוי מהותי בתנאים. לפי הסכם זה, סמסונג תשווק ישירות לחברות הסלולר את כל המכשירים החדשים שיושקו מסחרית לאחר ה-15 במרץ 2014, בעוד סקיילקס תיוותר המשווק הבלעדי של מוצרי סמסונג לשוק הפרטי ובנוסף תמשיך למכור למפעילות מכשירים שהושקו בישראל לפני 15 במרץ. עם סקיילקס לא תעמוד בתנאים של ההסכם עם סמסונג, תוכל היצרנית הקוריאנית להכניס מפיץ נוסף לשוק.
מאז חתימת הסכם ההפצה החדש בין החברה לענקית הקוריאנית, העריכו המשקיעים כי השינויים בהסכם יפגעו בסופו של דבר בעסקי החברה וביכולת שלה להחזיר חוב. בהסדר האג"ח של סקיילקס בחרו חלק מהמשקיעים להשאיר את השליטה בידי אילן בן דב כדי שלא לפגוע במעמד החברה מול סמסונג, ומתוך אמונה כי מעמדו האישי של בן דב אצל היצרנית הקוריאנית יפעל בסופו של דבר לטובת החברה.
בן דב הרגיע את המשקיעים אז ואמר כי אין כל חשש שהסכם ההפצה החדש יפגע בסקיילקס. "ההסכם החדש עם סמסונג לא ישפיע על הרווחיות של סקיילקס, בין השאר כיוון שהפעילות שלנו מול מפעילי הסלולר היתה בכל מקרה ברווחיות נמוכה ולפעמים אפילו במחיר הפסד", אמר אז בן דב ואף הוסיף כי "אנחנו חברה רצינית ואחראית וכפי שכתבנו בהודעה לבורסה אנחנו חושבים שתזרים המזומנים של סקיילקס לא יפגע". אולם כעת דברים נראים אחרת לגמרי.