פימי תעביר את הייצור של ג'ון דיר מסין לישראל
הקרן השלימה את רכישת החברה שתיקרא ריווליס השקיה. ההעברה נובעת מהתייקרות כוח האדם הסיני והרצון לנצל את כושר הייצור במפעל פלסטרו
קרן פימי השלימה את רכישת ג'ון דיר ווטר, המתמחה בייצור מוצרי השקייה, ושמה החדש יהיה ריווליס השקיה. במסגרת תוכנית ההבראה לחברה הוחלט לסגור את פעילות הייצור בסין ולהעביר אותה למפעל פלסטרו שבקיבוץ גבת. העברה של פעילות הייצור מסין לישראל היא דבר נדיר ונובעת הן מהתייקרות העסקת כוח האדם הסיני וגם מהרצון לנצל את כושר הייצור במפעל פלסטרו, שכיום איננו מנוצל במלואו. המוצרים המיוצרים בסין ובישראל דומים. הרכישה הופכת את ג'ון דיר לחברה היחידה בתחום בבעלות ישראלית, כשנטפים (פרמירה) ונען (ג'יין) נרכשו על ידי קרן זרה וחברה הודית.
ג'ון דיר מעסיקה כ־1,000 עובדים. אתרי הייצור האחרים, בארה"ב, צרפת, ספרד, הודו, ברזיל, צ'ילה וארגנטינה, ימשיכו לפעול, אולם גם בהם צפויה תוכנית התייעלות אינטנסיבית שתכלול קיצוץ בכוח אדם. ריצ'רד קלפהולץ מונה למנכ"ל ג'ון דיר, והמטה העולמי של החברה יעבור מארה"ב (שיקגו) לקיבוץ גבת.
לתפקיד יו"ר החברה מונה גילון בק, שותף מנהל בפימי המנוהלת על ידי ישי דוידי. בק אמר אתמול כי "האתגר בהובלת החברה גבוה, ואנו מאמינים שבאמצעות המנהלים והעובדים נצליח להוביל את החברה לפסים של רווחיות וצמיחה, תוך היקפי ייצור ויצוא משמעותיים". ריווליס השקיה תכלול, מעבר לפלסטרו, גם את שאר חברות ההשקיה שנרכשו על ידי חברת ג'ון דיר.
פימי שילמה 60 מיליון דולר עבור רכישת ג'ון דיר ווטר. הכנסות החברה עמדו על 220 מיליון דולר בשנת 2013, והיא הפסידה 40 מיליון דולר שחתכו את הונה העצמי ל־160 מיליון דולר. ג'ון דיר נכנסה לחתום המים כשרכשה ב־2006 את פלסטרו של קיבוץ גבת, תמורת 120 מיליון דולר מידיו של המיליארדר האוסטרלי ג׳ון גנדל. בהמשך רכשה שתי חברות אמריקניות נוספות בשם טי־סיסטמס ורוברטס. השאיפה של ג'ון דיר להגיע למכירות של מיליארד דולר נכשלה והחברה החליטה למכור את החטיבה.