אור ירוק למכירה: ועדת הכספים אישרה את מכירת מניות לאומי
המדינה אישרה מכירה של 6.03% ממניותיה, מתוכם 5.53% יימכרו לציבור הרחב והיתר יימכרו לעובדי הבנק. ההכנסות מהמכירה יעמדו על כ- 1.2 מיליארד שקל
- סוף עידן: המדינה החליטה למכור את יתרת מניותיה בבנק לאומי
- בנק לאומי: הרווח ברבעון הראשון הסתכם ב-625 מיליון שקל
- בנק לאומי לא יכלול את החברה לישראל בדו"חות
"אנחנו סבורים כרגע שאין טעם באחזקה ועל כן אנחנו מבקשים למכור" פתחה יו"ר חברת נכנסים מ.י והחשבת הכללית באוצר, מיכל עבאדי בויאנג'ו את דבריה. "ב-2005 החזקנו ב-26%, והיינו גרעין שליטה, היום הבנק מתנהל ללא גרעין שליטה ואנחנו מחזיקים 6% ואין לנו שליטה ויכולת שליטה. ולכן שאלנו את עצמנו מה לעשות בשייר הזה".
בשלב זה שאלה ח"כ הכנסת גילה גמליאל (ליכוד) "מדוע אחד כמו עזריאלי ואחרים רצים אחרי ומחזיקים 5% והמדינה מוותרת על 6% ואומרת שזה משהו זניח?"
"אני לא אכנס לשיקולים שלהם אבל אגיד את התפיסה שלנו" ענתה עבאדי בויאנג'ו. "המדינה לא צריכה להחזיק במניות בנקים בכדי להשפיע, אנחנו משפיעים לדוגמא על בנק הפועלים בלי להחזיק בו. יש לנו רגולטורים ותפיסה הדוקה בכדי לפקח ולהשפיע.
"אף אחד לא מצפה שה-6% האלו יהיו המכשיר המרכזי בידי המדינה לפיקוח ורגולציה", אמרה ח"כ שלי יחימוביץ'. "בכל זאת, למה שלא נשמור את המנוע הזה כמנוע נוסף שמכניס דירקטורים ומכניס שפיות למערכת. הנה, גם בימים שהשכר השתולל בבנקים, השכר בלאומי עוד איכשהו היה יותר נמוך. אני חושב שהשאלה היא לא למה להחזיק באחוזים האלה – השאלה היא למה לא להחזיק?
המדינה אישרה מכירה של 6.03% ממניותיה שמתוכם 5.53% יימכרו לציבור הרחב והיתר יימכרו לעובדי הבנק. החשבת הכללית באוצר, מיכל עבאדי בויאנג'ו, הסבירה שההכנסות מהמכירה יעמדו על כ- 1.2 מיליארד שקל, שיסייעו להפחתת היחס חוב-תוצר, אך לא יתרמו לגירעון השוטף של הממשלה.