בנק לאומי לא יכלול את החברה לישראל בדו"חות
בעקבות שינוי בהנחייה לפרסום דו"חות הבנקים, לאומי יכלול את תוצאות החברה לישראל בספטמבר
בנק לאומייפרסם בחמישי את דו"חותיו, ובפעם הראשונה לא יכלול את תוצאות החברה לישראל. לפני כחצי שנה פרסם המפקח על הבנקים הוראה שלפיה הוא מאמץ את לוח הזמנים האמריקאי, שגורס כי חברות יפרסמו דו"חות עד 45 יום מסוף הרבעון, ועד 60 יום מסוף השנה.
לפני אימוץ הכללים האמריקאיים הבנקים יכלו לפרסם עד 60 יום מסוף הרבעון ועד 90 יום מסוף השנה. השינוי יתפרס על פני שלוש שנים כשלמעשה לוח הזמנים של הבנקים מתקצר בחמישה ימים בדו"ח רבעוני ובעשרה ימים בדו"ח שנתי. בתום שלוש שנים – הבנקים יעמדו על המתווה האמריקאי.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בניגוד לבנק ישראל, רשות ני"ע לא אימצה את לוח הזמנים בארה"ב ולכן החברות בישראל מחויבות למתווה הקודם – דבר שבמקרה של לאומי והחברה לישראל יוצר פער, שכן החברה לישראל תפרסם את דו"חותיה בסוף החודש.
בלאומי החליטו בעקבות הפער להיצמד לתקינה 28 IAS הקובעת כי תוצאות החברה הכלולה (החברה לישראל) יירשמו בדו"חות החברה המשקיעה (לאומי) בדיעבד, ברבעון העוקב. כלומר, תוצאות הרבעון הראשון של החברה לישראל יירשמו בדו"חות הרבעון השני של לאומי וכך הלאה. ברבעון הקרוב ייווצר מצב חד־פעמי שלפיו תוצאות החברה לישראל לא יופיעו בדו"חות הבנק.
בדו"ח השנתי ל־2013 קיבל לאומי ארכה חד־פעמית לפרסום דו"חותיו, כדי לכלול את החברה לישראל ולכן פרסם כשבועיים לאחר שאר הבנקים. בזמנו, תוצאות החברה לישראל גרעו 1.4% מהתשואה על ההון שהציג הבנק. תוצאות החברה לישראל מופיעים בדו"חות הבנק בשיטת השווי המאזני, לפי חלקו היחסי של הבנק בתוצאות החברה. אם לאומי ישנה את שיטת החישוב לפי שווי שוק האחזקה וימשוך את שני הדירקטורים שלו בחברה לישראל, לפער לא תהיה משמעות.