מקום שלישי: לאה פרמינגר, אלטשולר שחם
"הריבית לא תעלה בעתיד הנראה לעין"
לקוח רוצה לקנות היום קרן אג"ח - היא טומנת בחובה יותר סיכון או סיכוי?
"לדעתי, הסיכון בשוק האג"ח גדול יותר משהיה לפני שנה. התשואות האבסולוטיות נמוכות, המרווח בין אג"ח חברות לאג"ח ממשלתי נמוך ויש הרבה הנפקות ללא ביטחונות ובתשואות נמוכות, המשקפות סיכון גבוה.
"לנוכח הסיכונים הגוברים, השיקולים בבחירת התמהיל בתיק, משך החיים הממוצע של האג"ח (מח"מ) והבחירה הפרטנית של החברות המוחזקות הופכים להיות חשובים יותר ויותר. לכן לדעתי, חשוב היום יותר מבעבר לבחור קרן נאמנות איכותית אשר שמה דגש על הבחירות האמורות".
בהנחה שהריבית נשארת נמוכה לזמן ארוך מהצפוי (תחילת/אמצע 2015) - איזו השפעה תהיה לכך?
"לדעתי, הריבית אכן הולכת להישאר נמוכה תקופה ארוכה יותר מהצפוי. הריבית האפסית שניתן לקבל בפיקדונות בנקאיים תגרום ללקוחות להמשיך להגדיל סיכונים ולחפש תשואה עודפת על ידי הזרמת כספים לאג"ח, ובהמשך גם למניות".
איך את מתכוננת ליום שבו השוק שוב יתהפך והכל יתחיל לרדת?
"לאור המרווחים הנמוכים הקיימים בין אג"ח חברות לאג"ח ממשלתיות וכן לאור הירידה באיכות ההנפקות שראינו בחודשים
האחרונים, הורדתי את החשיפה לאג"ח חברות. במקביל, התחלתי בתהליך הדרגתי של קיצור המח"מ, אף שעדיין יש מקום להחזיק במח"מ בינוני־ארוך, כי אני סבורה שהריבית לא עומדת לעלות בעתיד הנראה לעין.
"למרות האמור, אני מעדיפה היום להחזיק את הסיכון שלי באג"ח מדינה ארוכות עם נזילות גבוהה, בעוד שבאג"ח החברות אני מעדיפה להחזיק אג"ח חזקות וקצרות שגם אם יסבלו מחוסר נזילות אוכל להחזיקן לפדיון. אני גם עדיין מאמינה במניות של חברות מובילות, בעיקר בארה"ב, בשל רמות מחירים סבירות והתאוששות הכלכלה האמריקאית. רמות מכפילי הרווח עומדות על הממוצע הרב־שנתי, בעוד שהאג"ח בארה"ב עדיין בתשואות נמוכות כך שהפער ביניהן יוצר עדיין הזדמנות רכישה מעניינת למניות".