החשבת הכללית באוצר לרוסק עמינח: "ראוי שתקצצי בשכרך"
בשיחה שנערכה לפני מספר ימים בין מיכל עבאדי בויאנג'ו ומנכ"לית בנק לאומי המליצה נציגת האוצר לרוסק עמינח ויו"ר הבנק, דוד ברודט לפעול באופן יזום להורדת שכרם עוד בטרם הצעת החוק בנושא תאושר בכנסת
- בלי תקרת שכר זה לא יעבוד
- פרשר משיב לעובדי הבנק: "שכר הבכירים בבנקים ירד בעשרות אחוזים"
- פורסם תזכיר החוק להגבלת שכר הבכירים: יחול גם על מנהלי קרנות נאמנות
השיחה הטלפונית בין השתיים התקיימה לאחר שבמשרד האוצר החליטו לבטל פגישה שנקבעה בין ראשי בנק לאומי לבין ראשי האוצר. בחודש שעבר החליט משרד האוצר למכור את אחזקותיו ההיסטוריות בבנק לאומי (6.03%) והליך המכירה אף יצא לדרך. לכן טוענים באוצר כי מדובר בתקופה רגישה ולא ראוי שבעל מניות יישב בתקופה זו עם בכירי הבנק וייחשף למידע. במשרד החשבת הכללית מציינים כי השיחה הטלפונית בה עלה עניין השכר אמנם התקיימה מול מנכ"לית בנק לאומי, אך הדרישה להפחתת שכר תקפה לכלל המערכת הבנקאית והפיננסית.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
כיום אין למשרד האוצר סמכות פורמלית להורות לראשי המערכת הבנקאית לקצץ את שכרם וזאת נמצאת בידי הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל. עם זאת, הצעת חוק בנושא כבר הוגשה כאשר הרף המקסימלי אליו שואף האוצר עומד על 3.5 מיליון שקל. במקבלים, מייצרים באוצר לאחרונה מנופי לחץ על ראשי המערכת הפיננסית כאשר אחד מהם היה זימון חברי דירקטוריון הפניקס שאישרו למנכ"ל אייל לפידות עלות שכר של 41 מיליון שקל ל-4 שנים.
הפיקוח על הבנקים הגביל בעבר את שכרם של בכירי המערכת הבנקאית ובאוגוסט 2013 כאשר הבנקים פרסמו מדיניות תגמול עצר דודו זקן, המפקח על הבנקים, את התהליך והוציא הנחיה כי מרכיב השכר המשתנה (מענק, בונוס) לא יעלה על רכיב השכר הקבוע (משכורת ותנאים נלווים). הבנקים נשלחו לנסח את מדיניות התגמול מחדש ואף קיימו לא מעט פגישות בעניין עם בנק ישראל עד שפרסמו כל אחד מהם מדיניות תגמול חדשה שאושרה.