פסגת ת"א 100
"תחום ניהול צי הרכב יהפוך ליותר מהותי באיתוראן"
מנכ"ל חברת איתור כלי הרכב אייל שרצקי כבר לא מגביל את איתוראן ליבשת אמריקה, ומתכנן לפנות למדינות חדשות כדי להציע טכנולוגיה שתקטין סיכונים ותעקוב אחרי התנהגות הנהגים
"כבר כמה שנים ישנה החלטה רגולטורית בברזיל על חובת התקנת מערכת איתור ברכב חדש, אבל בפועל היא לא מיושמת", אומר אייל שרצקי, מנכ"ל משותף באיתוראן יחד עם אחיו ניר, שישתתף בכנס פסגת ת"א־100 שייערך ביום שלישי הקרוב.
הרבעון הראשון של איתוראן, חברת איתור כלי הרכב, המשיך את המומנטום החיובי שבו החברה נמצאת בשנים האחרונות, עם צמיחה של 11% בשורת ההכנסות ל־45.5 מיליון דולר ורווח תפעולי תזרימי שעלה ב־16% ל־14.4 מיליון דולר. איתוראן נסחרת היום בשווי של 1.73 מיליארד שקל.
למרות התוצאות הטובות, איתוראן, שלה מעל 540 אלף לקוחות ברחבי העולם, עדיין מחכה לפריצה הגדולה שלה מברזיל שקיבלה ב־2010 קבלה החלטה רגולטורית שלפיה כל רכב חדש חייב להיות ממוגן במערכת איתור. "אנחנו לא בונים על יישום הרגולציה הזו שכל פעם נדחה מחדש", מספר שרצקי. "אם הרגולציה תיכנס לתוקף, זה יסייע לנו בהמשך הצמיחה, אבל בשנים האחרונות אנחנו מצליחים לצמוח גם בלעדיה".
מאיפה תגיע הצמיחה בעתיד?
"ממתן שירותים למניעת גניבות רכב, תחום שאנחנו מפתחים כבר תקופה ארוכה. אנחנו ממוקדים מאוד בשוק הברזילאי בנוסף לפעילות בארגנטינה ובארה"ב. אנחנו כמובן לא מוגבלים לפעולה רק בשווקים אלו, ואנחנו עושים פיילוטים במדינות אחרות ברחבי העולם. בנוסף נכנסנו לתחום של ניהול צי רכב. עם הטכנולוגיה שקיימת ניתן להציע שירותים הרבה יותר מתקדמים מאשר רק לדעת מה מיקום הרכב.
"ניתן להשתמש בתקשורת כדי לקבל נתונים על הרכב ולאפשר ללקוחות, ואם אלו חברות המנהלות ציי רכב, להפיק נתונים שיאפשרו להם להקטין סיכונים, לעקוב אחרי בלאי של הרכב או אפילו אחרי התנהגות הנהג. את השירות הזה אנחנו מספקים תחת חטיבת שירותים של החברה, ואנחנו נותנים לזה משקל לא מבוטל. השירות אמנם עדיין בתחילת הדרך, אבל עם הזמן הוא יהפוך ליותר מהותי״.
איפה אתה רואה את איתוראן בעוד חמש שנים?
"הלחם והחמאה שעליהם קמה איתוראן ושעליהם היא צומחת הם הגדלת מספר המנויים. ככל שנצליח להגדיל את מספרם במדינות שונות בעזרת שירותים נוספים, ההכנסות והרווחים יגדלו".
אתם שוקלים גם רכישות?
"כל הזמן. אנחנו משתדלים להיות דינמיים, אבל מה שמאפיין אותנו זה שמרנות. אנחנו לא ממהרים לקנות. אם נבצע בעתיד רכישות, הן יהיו מושכלות, אחרי שנבחן את החברות המועמדות היטב ונוודא שיש בהן סינרגיה לפעילות שלנו".