$
בורסת ת"א

יוני בתעשיית הקרנות: החודש הגרוע זה שנתיים וחצי באפיק הקונצרני

החודש החלש נבע בעיקר מזינוק של 70% בשבוע שעבר בקצב הפדיונות בקרנות אג"ח חברות. מנגד נרשמה עלייה של 8% בגיוסים לאפיק המנייתי

ערן סוקול 12:4729.06.14

עונת המלפפונים נראית השנה שוממת במיוחד. תעשיית קרנות הנאמנות רשמה בשבוע שעבר גיוסים של 420 מיליון שקל - צניחה של 70% לעומת השבוע הקודם. הפדיונות באפיק הקונצרני החריפו, מנגד, הציבור רכש בעיקר קרנות אג"ח מדינה וכללי. על פי אומדנים שפורסמו היום (א') על ידי כלכלני מיטב דש, הקרנות המסורתיות רשמו גיוסים של 600 מיליון שקל בעוד הקרנות הכספיות פדו 180 מיליון שקל. 

תיאבון הסיכון גדל

כאשר בוחנים את המגמה בשלושת החודשים האחרונים, ניתן להבחין כי תיאבון הסיכון של הציבור גדל. מתחילת חודש יוני גייסו הקרנות המנייתיות 415 מיליון שקל, זינוק של 170% לעומת חודש מאי וגידול של 53% לעומת 271 מיליון שקל שגייס האפיק בחודש אפריל. זאת בזמן שהיקף הגיוסים בתעשייה כולה התכווץ ביוני כ-40% לעומת החודש הקודם, ו-30% פחות מהגיוסים שרשמה התעשייה באפריל.

 

למרות שהמדדים ת"א 25 ות"א 100 הציגו בשבוע שעבר תשואה שלילית של 1.4% כל אחד, כמו גם, ירידה של 1.8% שנרשמה במדד ת"א 75, הכסף המשיך לזרום והקרנות המנייתיות סיכמו את השבוע עם גיוסים של 80 מיליון שקל - עלייה של 8% לעומת השבוע הקודם, כאשר שני שלישים מהגיוסים שנרשמו מתחילת החודש נותבו לקרנות מניות חו"ל.

 

הבריחה מהאפיק הקונצרני

מנהלי כספים רבים טענו לאחרונה כי נוכח המרווחים הנמוכים בין האפיק הקונצרני לממשלתי, כמו גם התשואה הפנימית הנמוכה, הסיכון באפיק הקונצרני עולה על הסיכוי. בהמשך לכך, בשבוע החולף נרשם זינוק של 70% בקצב הפדיונות בקרנות אג"ח קונצרני שאיבדו 190 מיליון שקל. כאשר מתחילת החודש, היקף הפדיונות באפיק זה הסתכם ב-400 מיליון שקל - מה שהופך את חודש יוני לגרוע ביותר מאז דצמבר 2011. כך למשל בחודש מאי גייס האפיק 420 מיליון שקל ואילו בחודש אפריל נרשמו גיוסים של 350 מיליון שקל.

 

על רקע הפדיונות, אגרות החוב הקונצרניות נסחרו במגמה שלילית ומדדי התל-בונד 20,40 ירדו מתחילת יוני עד 0.7%, מעלים במעט את התשואה הפנימית ל-1.25% בתל בונד 20 ותשואה פנימית של 1.08% בתל בונד 40.

 

הציבור רכש בשבוע שעבר בעיקר קרנות אג"ח מדינה וכללי, קצב הגיוסים באפיק המנייתי התגבר קלות הציבור רכש בשבוע שעבר בעיקר קרנות אג"ח מדינה וכללי, קצב הגיוסים באפיק המנייתי התגבר קלות צילום: shuttrstock

 

קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית, גייסו בשבוע החולף 320 מיליון שקל - ירידה של 20% בקצב הגיוסים, עם האטה חדה הרבה יותר ביומיים האחרונים.

 

אגרות החוב הממשלתיות רשמו עליות שערים קלות: מדד ממשלתי כללי רשם תשואה של 0.2% בהובלת השחרים הארוכים שעלו ב-0.6%. קרנות אג"ח מדינה גייסו בשבוע החולף 370 מיליון שקל - עלייה של 6% בקצב הגיוסים לעומת השבוע הקודם.

 

שבוע שלילי לאפיק השקלי - פדיונות של 180 מיליון שקל בקרב הקרנות הכספיות, שמסתכמים ל-510 מיליון שקל מתחילת החודש. הקרנות השקליות ממשיכות אף הן במגמת הפדיונות לאחר שאיבדו 10 מיליון שקל.

 

הסטת כספים לאג"ח חברות בחו"ל

הורדת הריבית ל-0.1% והנחלת ריבית בין בנקאית שלילית בגוש היורו, עדכון על התכווצות של 2.9% בתוצר ארה"ב ברבעון הראשון (פי 3 לעומת העדכון הקודם) הובילו לעליות באגרות החוב הממשלתיות בגוש היורו ובארה"ב. תגובתם של המשקיעים התבטאה בגיוסים של 50 מיליון שקל לקרנות אג"ח חו"ל בשבוע החולף, עלייה של 25% לעומת השבוע הקודם. באופן כללי, ניתן להבחין בהסתה של כספים לאפיק זה בחודשיים האחרונים, עם גיוסים של 128 מיליון שקל מתחילת יוני, ושל 222 מיליון שקל במאי, זאת לעומת גיוסים של 62 מיליון שקל באפריל.

 

תעשיית הקרנות מנהלת נכון לתחילת השבוע 262 מיליארד שקל, הקרנות המסורתיות (כלומר בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות 203.5 מיליארד שקל והקרנות הכספיות שמנהלות 58.5 מיליארד שקל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x