נייר חדרה: ההכנסות צנחו ב-10.7% ברבעון השני, ההפסד - 14.7 מיליון שקל
על רקע ירידת המחירים בשוק נייר ובעקבות אובדן מכרזים, רשמה החברה ברבעון השני של 2014 הכנסות של 433.3 מיליון שקל. ברבעון המקביל אשתקד רשמה החברה הפסד של 6.2 מיליון שקל
חברה אנלוגית בעולם דיגיטלי: נייר חדרה דיווחה הבוקר (ב') על ירידה במכירות ועל הגדלת ההפסדים שלה (בנטרול הכנסות חד-פעמיות) ברבעון השני של 2014. הסיבה העיקרית לכך היא ירידת מחירים בשוק הנייר, שלוותה גם בירידת כמויות המוצרים שהצליחה נייר חדרה למכור, בין השאר בעקבות אובדן מכרזים, סגירת סניף באר שבע של רשת מכשירי הכתיבה גרפיטי שבבעלות נייר חדרה ועוד.
- נייר חדרה תציע ל־12 גופים להיכנס לשותפות בתחנת הכוח
- המוסדיים הכריעו את בלווטניק: נייר חדרה תחפש עוד משקיעים לתחנת הכוח
- עסקת בעלי העניין של בלווטניק בנייר חדרה נכנסת להקפאה
ברבעון השני של 2014 רשמה נייר חדרה הכנסות של 433.3 מיליון שקל, צניחה של 10.7% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. למרות שורה של חסכונות תפעוליים – כמו 6.5 מיליון שקל בעלויות שכר עקב המאבק שניהלה החברה עם עובדיה עד לאחרונה (שהסתיים בקיצוץ שכר רוחבי), ירידה של 1.9 מיליון שקל בעלויות אנרגיה, וחיסכון של כ-20 מיליון שקל בעלויות חומרי גלם בשל הירידה בייצור והירידה בעלותם של חומרי הגלם לחברה – הרווחיות הגולמית של נייר חדרה נשחקה. רווחיות גולמית זו שעמדה ברבעון השני של 2013 על 11.5%, ירידה ל-9.7% ברבעון השני של 2014.
עם זאת, כאשר בוחנים את הרווח התפעולי של נייר חדרה - רואים זינוק אדיר של 1,357% בין הרבעונים. הסיבה לכך פשוטה, ולא קשורה לפעילות נייר חדרה, והיא שנייר חדרה מכרה במהלך הרבעון השני קרקע ב-71 מיליון שקל. בעקבות אותה הכנסה רשמה נייר חדרה רווח תפעולי של 59.6 מיליון שקל, לעומת רווח תפעולי של 4.1 מיליון שקל ברבעון המקביל.
בנטרול הכנסה זו, נייר חדרה רשמה בשורה התחתונה הפסד של 14.7 מיליון שקל, שיותר מהכפיל את עצמו לעומת הפסד (בנטרול הכנסות והוצאות חד-פעמיות) של 6.2 מיליון שקל ברבעון השני של שנת 2013.
המצב הבעייתי לא נעלם מעיניהם של בכירי החברה. בהודעת החברה שיצאה עם הדוחות צוטט יוחנן לוקר, יו"ר קבוצת נייר חדרה: "הסביבה העסקית הנוכחית המאתגרת מחייבת את החברה לנקוט בצעדים נוספים בהמשך לאלו שננקטו בשנה האחרונה. צעדים אלו יבואו לידי ביטוי מיידי בשני רבדים במקביל: חיזוק שורת ההכנסות באמצעות השקת קו מוצרים חדשני, ובהתאמה רציפה של מבנה העלויות והגמשתו אל מול הכנסות החברה".