החברה לישראל: ההפסד ברבעון השני הסתכם ב-20 מיליון דולר
זאת לעומת הפסד של 89 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות חברת האחזקות ירדו ל-2.79 מיליארד דולר, לעומת 2.98 מיליארד דולר ברבעון המקביל
החברה לישראל, חברת האחזקות, רשמה ברבעון השני של 2014 הפסד של 20 מיליון דולר לעומת הפסד של 89 מיליון דולר ברבעון המקביל. הירידה בהפסד נבעה מהשיפור בפעילותה של צים ומהשיפור בפעילות בזן, אולם כאמור, למרות השיפור, החברה עדיין הפסידה. הכנסות החברה לישראל הסתכמו ב-2.79 מיליארד דולר לעומת 2.98 מיליארד דולר ברבעון המקביל. חברות האחזקות אף צפויה לרשום רווח הון של 609 מיליון דולר ברבעון השלישי בשל הסדר החוב בצים שאושר בחודש יוני.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מבחינת החברות הבנות, מיזם תחנות הכוח של החברה בדרום אמריקה, איי.סי. פאואר, רשם הכנסות של 337 מיליון דולר לעומת 176 מיליון דולר ברבעון המקביל. הרווח הנקי הסתכם בכ-12 מיליון דולר לעומת כ-11 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
צים, שכבר פרסמה את דו"חותיה לפני שלושה ימים, רשמה הפסד של 69 מיליון דולר לעומת 97 מיליון דולר ברבעון המקביל. מחירי התובלה הימית המשיכו להיות נמוכים, אולם הנקודה החיובית היא כי תוצאות אלו עדיין אינן כוללות את השפעת הסדר החוב בחברה, כך שברבעונים הבאים צפוי ההפסד להצטמצם.
קורוס, מיזם הרכב הסיני של החברה לישראל, מכר עד כה 2,540 רכבים, כאשר הכנסות המיזם הסתכמו בששת החודשים הראשונים של השנה ב-54 מיליון דולר. את הרבעון השני סיים המיזם עם הפסד של 78 מיליון דולר לעומת הפסד של 40 מיליון דולר ברבעון המקביל.
כיל סיימה את הרבעון השני ברווח של כ-67 מיליון דולר, לעומת רווח של כ-316 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. בזן סיימה את הרבעון השני ברווח של כ-4 מיליון דולר, לעומת הפסד של כ- 38 מליון דולר בתקופה המקבילה. טאואר סיימה את הרבעון השני בהפסד של כ-15 מיליון דולר לעומת הפסד של כ- 23 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.